Nieuwjaarsmenu 2020: Welke Producten Moeten Er Op De Feesttafel

Inhoudsopgave:

Nieuwjaarsmenu 2020: Welke Producten Moeten Er Op De Feesttafel
Nieuwjaarsmenu 2020: Welke Producten Moeten Er Op De Feesttafel

Video: Nieuwjaarsmenu 2020: Welke Producten Moeten Er Op De Feesttafel

Video: Nieuwjaarsmenu 2020: Welke Producten Moeten Er Op De Feesttafel
Video: Оторваться невозможно! 5 Вкуснейших закусок на праздничный стол! 2024, April
Anonim

De voorbereidingen voor het nieuwe jaar moeten van tevoren worden gestart, en de herfst is hiervoor de beste tijd. En wat, je hebt genoeg kracht om over alles na te denken zowel ten koste van de kerstboom als ten koste van cadeaus, en het is raadzaam om vooraf de menukaart op te stellen. Volgens de oosterse kalender is het komende nieuwe jaar het jaar van de muis (of de rat, wat minder poëtisch is). Dus de recepten voor de gerechten moeten zo worden gekozen dat dit kleine knaagdier het zeker lekker zal vinden.

Nieuwjaarsmenu 2020
Nieuwjaarsmenu 2020

Iedereen weet dat een muis (vooral een rat) een allesetend dier is, daarom moeten nieuwjaarsgerechten gevarieerd, bevredigend en smakelijk zijn. Maar denk niet dat je alles wat binnen handbereik komt uit de oven op tafel kunt gooien. Het symbool van het jaar houdt niet van alle lekkernijen.

Welke voedingsmiddelen mogen niet op het nieuwjaarsmenu 2020

In 2020 komt volgens de Chinese kalender het jaar van de witte (volgens andere bronnen - zilver) Muis / Rat, zoals je wilt. En er is een kleine lijst met producten die u beter niet kunt gebruiken bij het bereiden van gerechten voor de nieuwjaarstafel. Het symbool van de nieuwe 2020 is niet zo gunstig voor hen.

Deze verouderde voedingsmiddelen zijn onder meer:

  • verse kool;
  • griesmeel (hoewel het twijfelachtig is dat iemand in het nieuwe jaar griesmeel zal koken, maar toch);
  • zeer vet voedsel zoals rundergelei, aspic van varkensvlees, reuzel, gekookt varkensvlees en gerookt vlees;
  • vet vlees (het is beter om een dieet kalkoen, konijn, kip, kalfsvlees zonder vetlagen te nemen om te koken);
  • harde kaas met een zeer sterke geur, recht in de neus;
  • sterke alcohol, vooral zelfgemaakte - maneschijn is absoluut verboden, een witte muis, zoals het ministerie van Volksgezondheid, waarschuwt dat het gevaarlijk is voor de gezondheid;
  • sterke koffie.

Ook moet je geen onbekende, exotische en zeer pittige gerechten koken, de Muis vindt dit niet lekker en verwelkomt hem niet op de feesttafel in 2020.

Gelei
Gelei

Welke voedingsmiddelen moeten er in 2020 op het nieuwjaarsmenu staan

Op de nieuwjaarstafel in het Jaar van de Rat zouden de volgende producten moeten staan (je kunt ze apart serveren als schijfjes, een vitaminebordje of hartige maaltijden bereiden met deze ingrediënten):

  • vlees, maar niet vet, gebakken, gestoofd, gebakken;
  • granen;
  • bessen en fruit, maar niet te exotisch, bananen en appels kunnen zijn, papaja en passievrucht worden niet aanbevolen om te kopen;
  • verse kruiden;
  • zeevruchten (zeewier kan niet worden gebruikt);
  • kwark;
  • zaden, waaronder sesam;
  • noten;
  • vruchtendranken, sappen.

Gerechten moeten niet heel ingewikkeld gemaakt worden, uit 10 of meer componenten, hoe eenvoudiger de wereld, hoe aangenamer het symbool van 2020 zal zijn. Het is beter om een paar borden met fruitplakken op de feesttafel te zetten, kaas en bessen op de borden. Je kunt kip, kalkoen bakken, een konijn met groenten stoven, 2-3 bekende en favoriete salades, sandwiches met vis en kaviaar, snacks van eieren, groenten koken.

Muis salade
Muis salade

Hoe versier je de nieuwjaarstafel 2020

De Witte Rat houdt van eco-stijl aanduidingen, decor gemaakt van natuurlijke materialen, takken, jute, levende sparren takken, lichte kleuren in het interieur. Het tafelkleed moet wit of grijs zijn, servetten - linnen, bij voorkeur linnen, servies - porselein, wit.

Het is de moeite waard om in het midden van de tafel een boeket gedroogde bloemen, sparren- of dennentakken, aartjes te plaatsen. Het is beter om de flessen te verwijderen en de vrije ruimte tussen gerechten en apparaten te versieren met composities van bessen, handwerk met graan, kegels.

Het belangrijkste is om het nieuwe jaar 2020 met het hele gezin samen te vieren!

Aanbevolen: