Hoe Maak Je Een Menu Voor Het Nieuwe Jaar

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Menu Voor Het Nieuwe Jaar
Hoe Maak Je Een Menu Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Hoe Maak Je Een Menu Voor Het Nieuwe Jaar

Video: Hoe Maak Je Een Menu Voor Het Nieuwe Jaar
Video: Hoe maak je een Youtube kanaal | Nederlandstalige Tutorial | de Videomakers 2017 2024, April
Anonim

Denkend aan het nieuwjaarsmenu, laat het allemaal niet vanzelf gaan, denkend dat alles vanzelf goed komt, zoals bij de afgelopen nieuwjaarsfeesten. Denk beter na over de kleinste details. Als je elk item van het feestmenu van tevoren verzorgt, zal de haan je het hele jaar door in de smaak vallen.

Hoe maak je een menu voor het nieuwe jaar 2017
Hoe maak je een menu voor het nieuwe jaar 2017

instructies:

Stap 1

De Vuurhaan geeft de voorkeur aan natuurlijkheid en eenvoud, maar tegelijkertijd houdt hij van alles mooi, kleurrijk - hij is tenslotte zelf zo! Dienovereenkomstig mogen de gerechten niet ingewikkeld zijn en enkele uren duren om te koken, maar moeten ze helder en kleurrijk zijn. Er moeten groenten en kruiden op tafel staan. Bovendien kunnen plantaardige producten (zelfs als het augurken zijn) het beste op een groot bord worden geplaatst, en vlees- en worststukken moeten worden geserveerd in de vorm van canapés in combinatie met graanbrood en groenten. Houd er bij het samenstellen van het menu voor de nieuwjaarstafel rekening mee dat de haan een vogel is, dus u zult hem helemaal niet behagen met standaardgerechten van kip en ander gevogelte!

Beeld
Beeld

Stap 2

Hoofdgerecht

Een goede versie van het belangrijkste warme nieuwjaarsgerecht zou "Lamb in English" zijn. Dit heb je ervoor nodig: een pond lamsvlees, 700 g aardappelen, 300 g uien, 10 g tomatenpuree, 4 g karwijzaad, 2 laurierblaadjes, 60 g vet, zout, peper, knoflook. Snijd het vlees in kleine stukjes, zout en peper, bestrooi met gemalen karwijzaad. Leg de eerste laag lamsvlees op de bodem van de schaal, bestrooi met gesnipperde uien en leg de cirkels van aardappelen erop in een gelijkmatige laag. Herhaal lagen op deze manier. Leg een paar teentjes knoflook op de laatste laag vlees, bestrooi met kruiden. In een glas heet water (kokend water zou ideaal zijn) de tomatenpuree verdunnen, dit "tomatensap" over het vlees gieten. Laat het gerecht twee uur op laag vuur sudderen - het gerecht is klaar.

Beeld
Beeld

Stap 3

Tussendoortje

Serveer de tweede gang op de nieuwjaarstafel "Garnalen met Roomsaus". Een Chinees gerecht zal zeker veel van uw gasten in verrukking brengen. Om dit delicate gerecht te bereiden, heb je de volgende, redelijk betaalbare set producten nodig: een kilo garnalen, 250 g room, een paar teentjes knoflook, een stukje boter, peterselie en zout. Als je je van tevoren voorbereidt op het kookproces, dan gaat het heel snel en heb je tijd voor andere, even belangrijke dingen. Wat wordt bedoeld met bereiding: Haal de olie vooraf uit de koelkast zodat deze voldoende zacht wordt. Nu het kookproces zelf. Verhit een koekenpan op het vuur, voeg zachte boter toe, giet de room eruit, gooi de gehakte knoflook erin (je kunt het pletten met een pers, raspen of een knoflook gebruiken), breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en doe de garnalen (als je garnalen in de schaal hebt gekocht, schil ze dan) in de romige knoflooksaus. Laat de hele inhoud tien minuten sudderen, roer, bestrooi met gehakte peterselie, roer opnieuw. Haal de garnalen eruit, leg ze voor nu op een bord en laat de saus op het vuur - het moet indikken. Wanneer dit gebeurt, doe je de garnalen terug in de pan en laat je ze vijf minuten in de saus sudderen. Daarna kunt u het fornuis uitzetten, het gerecht op een bord zetten, serveren met rijst of spaghetti.

Beeld
Beeld

Stap 4

Heerlijk bijgerecht

Het bijgerecht voor de nieuwjaarstafel in de vorm van gekookte aardappelen of aardappelpuree is al achterhaald. In plaats van deze verveling, serveer je Aromatic Baked Potatoes aan je gasten. Het recept is eenvoudig en het kookproces is snel, maar gasten zullen je culinaire vaardigheden nog steeds waarderen en je gerecht prijzen. Dus wat is hiervoor nodig: acht grote aardappelen, een wit van twee eieren, droge kruiden en olijfolie. Voor het bakken worden aardappelen in plakjes gesneden. Klop het eiwit tot licht schuim, giet over de plakjes en meng. Bestrooi de aardappelen royaal met kruiden en roer opnieuw. Behandel een bakplaat met olijfolie, leg er gelijkmatig de "ingelegde" partjes in. Zet de oven op 220 graden en bak de inhoud van de bakplaat een half uur. Roer het om de zeven minuten.

Beeld
Beeld

Stap 5

Nieuwjaarssalades

Nou, hoe kun je zonder salades op de nieuwjaarstafel! Je kunt vasthouden aan klassieke recepten, maar het kan geen kwaad om er een kleine draai aan toe te voegen. Bijvoorbeeld, in plaats van de standaard "Haring onder een bontjas", serveer de gasten een salade "Delicate haring onder

bontjas. "Het recept is hetzelfde, er wordt alleen iets toegevoegd en er wordt iets vervangen. Dus hier is de samenstelling: grote haring, 2 bieten, 2 aardappelen, 2 wortelen, 4 eieren, ui, 100 g harde kaas, 80 g boter, zure room (in plaats van mayonaise om laagjes uit te smeren), groenten Kook groenten en eieren Om de groenten gemakkelijk te kunnen pellen, zet u ze enkele uren in de koelkast gekoeld. Verwerk de haring (darm, schil, verwijder de botten) en snijd in kleine blokjes. Hak de ui. Groenten, rasp de eieren en kaas op een grove rasp en leg ze in verschillende borden (voor het gemak) Smeer de bodem van de slakom in met plantaardige olie en begin met het "verzamelen" van de salade: een laag uien, een laag aardappelen (bestrijken met zure room), een laag haring (smeer de boter uit de koelkast erover op een grove rasp), een laag wortelen (smeer opnieuw in met zure room), een laag eieren (bestrijken met zure room), een laag kaas, een laag bieten (bestrijken met zure room) en decoreren met kruiden (je kunt bestrooien met gehakt, of je kunt decoreren met bladeren of takjes). en voor zure room zal de salade minder calorieën bevatten, wat de vrouwelijke helft van de gasten enorm zal bevallen, en door de toevoeging van kaas en boter blijkt het echt heel mals te zijn.

Beeld
Beeld

Stap 6

Beperk je niet tot één salade. Voeg er de "Parel"-salade met rode kaviaar en rode vis aan toe. Met dit recept ga je zeker niet de mist in! De samenstelling is eenvoudig: 200 g licht gezouten zalm, 2 eetlepels rode kaviaar, 50 g olijven, 5 gekookte eieren, gekookt kwarteleitje, 50 g kaas, 1 sinaasappel, mayonaise, groene uien. Scheid het eiwit van de dooiers en rasp elk ingrediënt in aparte kommen. Snijd de zalm in kleine plakjes. Schil en film de sinaasappel en snij in blokjes. Rasp de kaas op een fijne rasp en snijd de olijven in ringen. Salade "Parel", zoals "Haring onder een bontjas", is in lagen gelegd: de helft van de eiwitten vermengd met mayonaise; gezouten, gepeperde en mayonaise ingevette dooiers; halve zalm ingevet met mayonaise; een laag olijven, de tweede helft van zalm (zonder mayonaise); kaas ingevet met mayonaise; een laag sinaasappels; de tweede helft van de eiwitten met mayonaise. Het blijft alleen om de salade te versieren en je kunt hem naar de tafel dragen. Versier het met kaviaar erop en leg een half kwarteleitje in het midden. Leg de plakjes olijf rond de randen van de kaviaarlaag en strooi de gehakte groenten rond de saladecirkel.

Beeld
Beeld

Stap 7

Gevulde eieren

Nu blijft het om een aperitief te bereiden en verder te gaan met het koken van een dessert. Een eenvoudige snack genaamd Gevulde Eieren. De samenstelling van het recept is nergens eenvoudiger en het voorgerecht is binnen enkele minuten klaar, maar wat blijkt het goddelijk te smaken! Je hebt nodig: een dozijn eieren, 100 g kaas, 5 champignons, 2 eetlepels mayonaise en groene uien. Kook eieren hardgekookt, schil. Hak de champignons fijn en bak ze 15 minuten in een pan, voeg de laatste minuten fijngehakte groene uien toe. Rasp de kaas op een fijne rasp, meng met mayonaise. Snijd de eieren doormidden en verwijder de dooiers, die op een fijne rasp geraspt moeten worden. Combineer de dooiers, champignons en kaas en vul de helften van het eiwit met dit mengsel. Schuif de vulling. Bestrooi met kruiden en serveer.

Beeld
Beeld

Stap 8

Er is geen manier zonder dessert!

Als de hoofdgerechten en voorgerechten klaar zijn, kun je gaan voor een dessert. Krentencake maken. De cake blijkt licht, ongelooflijk luchtig te zijn - precies wat je nodig hebt na het proeven van al het lekkers dat je hebt bereid. Ingrediëntenlijst: 100 g boter, elk 150 suiker, bloem, krentensap, frisdrank (op de punt van een mes), een theelepel citroensap, 250 g krenten, een zakje cakevulling, 16 g gelatine, een ei, een zakje vanillesuiker, een pond kwark, een halve liter room (30%). Kneed tot een deeg van: bloem, boter, 1/3 suiker, citroensap en bakpoeder; wikkel het in folie, leg het in de koelkast - een half uur is voldoende. Zet de oven op 200 graden, leg het deeg in een ovenschaal en zet 12-15 minuten in de oven. Ontdooi, spoel en droog de krenten. Houd wat bessen apart voor de garnering. Verdun de cakevulling met 50 g sap en water, steek in brand, de massa moet aan de kook worden gebracht. Voeg daarna de krenten toe, haal de vulling van het vuur, laat afkoelen. Week de gelatine. Scheid de dooier van het eiwit, wrijf in met suiker, vanillesuiker, kwark. Los de gelatine op in warm water, voeg het langzaam toe aan de wrongelroom. Klop vervolgens het eiwit met 2/3 van de slagroom op en zet 15 minuten in de koelkast. Leg de afgewerkte cakes in een afneembare vorm, leg de bessenmassa erop. Zet de cake 15 minuten in de koelkast. Haal nu de bijna afgewerkte cake uit de koelkast, leg de wrongelroom erop en garneer met slagroom en de eerder opzij gelegde bessen. Het blijft om de cake 4 uur in de koelkast te bewaren.

Zoals je kunt zien, zal de nieuwjaarstafel erg rijk en kleurrijk blijken te zijn - het symbool van het nieuwe jaar 2017 zal zeker bevallen!

Aanbevolen: