Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Voor 9 Mei Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Voor 9 Mei Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Voor 9 Mei Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Voor 9 Mei Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Voor 9 Mei Met Je Eigen Handen
Video: Lichaam ster van papier met uw eigen handen ⭐ hoe maak je een ster op 9 mei, ⭐ Origami sterren 2024, April
Anonim

Victory Day is een van de belangrijkste feestdagen in Rusland. Op deze dag is het gebruikelijk om voormalige frontsoldaten te feliciteren, evenals degenen die niet hebben deelgenomen aan de veldslagen, maar alle verschrikkingen van de oorlogsdagen hebben overleefd - kinderen van het belegerde Leningrad, jeugdige gevangenen van nazi-concentratiekampen, thuis frontwerkers. Niets verhindert iedereen op deze dag te feliciteren, want in Rusland en de voormalige Sovjetrepublieken zijn er niet zoveel families die niet geraakt zouden zijn door de Grote Vaderlandse Oorlog.

Hoe maak je een ansichtkaart voor 9 mei met je eigen handen
Hoe maak je een ansichtkaart voor 9 mei met je eigen handen

Elementen van de kerstkaart

Een ansichtkaart voor 9 mei kan van papier of karton zijn, vooral als je oudere mensen gaat feliciteren die niet erg bereid zijn de computer onder de knie te krijgen. Op zo'n ansichtkaart kun je afbeelden:

- St. George's lint:

- Orde van overwinning of patriottische oorlog;

- Medaille "For Courage", voor de verdediging of de verovering van verschillende steden;

- militaire uitrusting:

- wapens;

- een rode ster;

- eiken takken;

- Sovjet-banner;

- een Sovjet-soldaat.

Mei is de maand waarin alles in bloei staat, dus je hoeft je niet te beperken tot traditionele rode anjers. Alle andere lentebloemen zullen er goed uitzien op een ansichtkaart. Kies een paar elementen en vind de bijpassende foto's. De ansichtkaart kan worden getekend of gemaakt met behulp van de applique-techniek.

Wees voorzichtig bij het kiezen van elementen - zelfs professionele ontwerpers beelden soms een Duitse soldaat uit in plaats van een Sovjet-soldaat, en een "tijger" of "panter" in plaats van een T-34. Veteranen zijn hierdoor beledigd.

getekende ansichtkaart

Kies voor zo'n kaart een vel wit of gekleurd mat karton. Het formaat kan A4 of iets kleiner zijn. Vouw het vel dubbel. Schets met een zacht potlood. De samenstelling moet beknopt zijn. Het kan bijvoorbeeld een vijfpuntige ster zijn met eiken twijgen aan de zijkanten.

Het is het beste om te schilderen met gouache. Aquarel is in dit geval niet geschikt. Breng de verf gelijkmatig aan. Vul de ster en bladeren in. De ster kan ook convex zijn. Verbind de hoekpunten en de meest concave delen met dunne lijnen met het midden. Vul de linkerdriehoek van het bovenste uiteinde van de ster met lichtrode verf en de rechterdriehoek met donkerrood. Doe hetzelfde met alle andere uiteinden. U kunt hetzelfde doen met folders. Verf de onderste helften met geelbruine verf, de bovenste met lichtgele.

Wacht tot de kaart droog is. Teken een hamer en sikkel in het midden van de ster. Teken takken en aderen. Gebruik donkerbruine of zwarte verf om de contouren te omlijnen.

Om onnodige kreuken te voorkomen, krast u op de zijkant van het karton die in de kaart komt, een lijn die samenvalt met de vouw. Vouw het vel met de goede kant naar buiten. Strijk de vouw glad met een schaarring.

Briefkaart bij wijze van toepassing

Iedereen die niet lang met verf en potloden wil zwoegen, kan een ansichtkaart maken met behulp van de applique-methode. Voor deze techniek heb je nodig:

- een vel karton;

- oude ansichtkaarten of foto's uit tijdschriften;

- gekleurd papier;

- PVA-lijm;

- een stuk flanel;

- tafelzeil;

- schaar.

Kies de elementen van de compositie die geschikt zijn voor 9 mei. Het is beter om ze uit tijdschriften te knippen, want oude ansichtkaarten met Victory Day zijn nu van grote waarde. Maak de ontbrekende elementen van gekleurd papier. Buig een vel karton zoals beschreven in de vorige paragraaf.

Stel je compositie samen. Omcirkel elk element met dunne lijnen. Smeer lijm op het hoofdgedeelte of degene die, volgens het plan, in het verste plan zou moeten zijn. Zet het op de juiste plek. Verwijder overtollige lijm met een servet. Lijm geleidelijk de rest van de onderdelen, van groot naar klein. Schrijf een felicitatietekst aan de binnenkant van de kaart.

Aanbevolen: