Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Met Je Eigen Handen

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Met Je Eigen Handen
Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Met Je Eigen Handen

Video: Hoe Maak Je Een Ansichtkaart Met Je Eigen Handen
Video: Hoe maak je een ansichtkaart 2024, April
Anonim

Zelfs een kind kan met zijn eigen handen een ansichtkaart maken - het zal niet moeilijk zijn om een afbeelding op karton te tekenen of een applique te maken. Als u echter een interessanter resultaat wilt, probeer dan de pop-uptechniek onder de knie te krijgen.

Hoe maak je een ansichtkaart met je eigen handen
Hoe maak je een ansichtkaart met je eigen handen

Het is nodig

  • - karton;
  • - potlood;
  • - heerser;
  • - papiermes;
  • - schaar;
  • - lijm.

instructies:

Stap 1

Neem twee vellen karton. Een daarvan zal de omslag van de ansichtkaart zijn, de tweede zal het binnenste gedeelte zijn. Ze moeten van kleur verschillen. Knip twee identieke rechthoeken uit en vouw ze dubbel. Leg het deksel opzij.

Stap 2

Vouw de binnenkant van de kaart open en leg deze horizontaal voor je neer. Teken met een liniaal en potlood verschillende smalle strepen die loodrecht door de vouw van de kaart gaan. Leg de stroken parallel, 2-3 cm uit elkaar. Maak het eerste fragment kort (5 cm), de volgende 2 cm langer, dan weer kort - varieer de lengte van de stroken naar eigen inzicht.

Stap 3

Snijd met een papiermes de zijkanten van de rechthoeken, waarbij de boven- en onderkant intact blijven. Om de lijnen recht te maken, past u er een liniaal op toe, houdt u het mes loodrecht op het oppervlak van het papier.

Stap 4

Buig de stroken naar voren langs de afgewerkte vouwlijn, zodat ze een soort "stappen" vormen. Aan de voorkant van elk uitsteeksel moet u een decoratief element lijmen dat uit karton is gesneden. Dit kunnen felicitaties, bloemen, ballonnen, enz.

Stap 5

Ontwerp de omslag van de ansichtkaart. Knip een bloemen- of geometrisch patroon rond de omtrek. Teken zo'n kader met een potlood en knip de details voorzichtig uit met een papiermes. Maak in het midden van de kaart een afbeelding die overeenkomt met de vakantie. Om het te stylen met het interieur, knip je het uit karton en plak je het op. U kunt bijvoorbeeld meerdere bloemen van dezelfde vorm maar van verschillende grootte knippen. Lijm de lege plekken op elkaar, plaats de grootste eronder, dan de middelste en de kleinste.

Stap 6

Verbind de twee stukken van de ansichtkaart. Breng lijm aan rond de omtrek en spreid uit met een papieren strook of borstel. Pas op dat er geen lijm in de uitsparingen op de omslag en op de strepen aan de binnenkant komt. Laat de kaart opengevouwen drogen onder een pers. Als de lijm droog is, vouw je de kaart en druk je hem 2-3 uur aan.

Aanbevolen: