Hoe Een Jubileum Goed Voor Te Bereiden?

Hoe Een Jubileum Goed Voor Te Bereiden?
Hoe Een Jubileum Goed Voor Te Bereiden?

Video: Hoe Een Jubileum Goed Voor Te Bereiden?

Video: Hoe Een Jubileum Goed Voor Te Bereiden?
Video: Debat 75 jaar VN en duurzame ontwikkelingsdoelen 2024, April
Anonim

De voorbereiding van het jubileumfeest zal minder stressvol zijn wanneer u dit werk aan professionals toevertrouwt. En als de vakantie klein is, is het heel goed mogelijk om het alleen aan te pakken.

Hoe een jubileum goed voor te bereiden?
Hoe een jubileum goed voor te bereiden?

1. De voorbereiding van een jubileum begint met een gastenlijst, omdat het aantal gasten andere zeer belangrijke zaken bepaalt: de ruimte waar het feest plaatsvindt; materiaalkosten en voorbereidingstijd. Als er weinig gasten zijn, kan het jubileum thuis worden gehouden - elke gastvrouw accepteert rustig 8-10 personen. Voor meer heb je al een gehuurde ruimte en de hulp van professionals nodig.

2. Denk na over de uitnodiging - hoe je het wilt regelen. Als dit een ansichtkaart is, is het gepast om naast de datum en tijd het type evenement erin voor te schrijven: een familiediner, een thematische bijeenkomst (waarvoor je kostuums of sommige elementen nodig hebt), een buffettafel, een feest, enzovoort. U kunt ook persoonlijk of telefonisch uitnodigen, na alle voorwaarden te hebben besproken. Het is niet gebruikelijk om via een derde partij uit te nodigen.

3. Denk na over de inrichting van de kamer om een feestelijke sfeer te creëren: bloemen, slingers, ballonnen met opschriften, posters, slogans, tekeningen of foto's van de held van de dag. Als je bloemen op tafel zet, zorg er dan voor dat ze de gasten niet van elkaar afhouden. Het is beter om een schaal met fruit of een hoofdgerecht in het midden van de tafel te zetten.

4. Bereid de gerechten van tevoren voor: ze moeten worden schoongemaakt, gecontroleerd op integriteit en uitzoeken of er voldoende saladekommen, borden, vorken en messen zijn voor alle gasten. Het is beter om speciale manden voor brood te bereiden. Vergeet servetten niet - stof en papier, evenals tafelkleden. Als het tafelkleed een discrete kleur heeft, kunt u contrasterende servetten kiezen.

5. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het instellen van de tafel. Schik de stoelen zo dat de afstand tussen de gasten ongeveer 70 cm is. Er moet een gewone zoutvaatje en pepervaatje op tafel staan. En voor elke gast zetten we een bord en daarop - een snackbar. Zet messen en een lepel rechts van het bord en een vork links. We zetten glazen, wijnglazen en glazen voor het toestel, iets naar rechts. Wanneer het snackbord niet meer nodig is, wordt het verwijderd en wordt het tweede gerecht geserveerd. Voordat het dessert wordt geserveerd, wordt alles van tafel gehaald, blijven alleen dessertwijn- en champagneglazen over en worden dessertborden geserveerd.

6. Denk na over het vakantiemenu. Bedenk of er vegetariërs, vleeseters of liefhebbers van zeevruchten zijn onder de genodigden, en bereid gerechten naar hun smaak. Dit zal u helpen om alle benodigde producten op voorhand aan te schaffen. Als je van plan bent veel koude hapjes en salades te maken, doe dan minder heet en vice versa. Denk aan de tijd van het jaar: in hete zomers heb je niet veel warme en zware gerechten nodig, en in de winter zullen fruitsalades niet gaan.

7. Het is heel goed als er spellen, prijsvragen, loterijen en kleine spelminiaturen worden klaargemaakt voor de gasten. Er is zeker onder uw dierbaren een persoon die liefheeft en weet hoe dit te doen. Je hebt ook een camera en muziek nodig om te dansen en te spelen volgens de smaak van de gasten (rekening houdend met hun leeftijd).

Aanbevolen: