Hoe Zeep Inpakken?

Inhoudsopgave:

Hoe Zeep Inpakken?
Hoe Zeep Inpakken?

Video: Hoe Zeep Inpakken?

Video: Hoe Zeep Inpakken?
Video: Stap voor Stap Verpakking Zeep Stempelen Workshopbox Zeep 2024, Mei
Anonim

Het is niet genoeg om een mooie zeep te koken - je moet ook zo'n pakket kiezen, zodat deze schoonheid niet eng is om in je handen te nemen. Ervaren zeepmakers hebben elk hun eigen merkverpakking, waardoor hun producten goed herkenbaar zijn.

Zelfgemaakte zeep in papieren verpakking
Zelfgemaakte zeep in papieren verpakking

Noodzakelijk

  • - Papier;
  • - Banden;
  • - Vlecht;
  • - touw;
  • - Cellofaan;
  • - Stukjes stof;
  • - Kralen.

instructies:

Stap 1

Papieren omslag. Papier geeft ambachtslieden oneindig veel creativiteit. Als je de juiste textuur van papier kiest voor de textuur van zeep en de ingrediënten erop schrijft, wordt de verpakking cognitief. Als je een kunstzinnig gemaakt papieren pakketje vastbindt met touw en de gedroogde kruiden die in het zeeprecept aanwezig zijn - kamille, sint-janskruid, munt, salie - eronder legt, dan wordt de wikkel een echte handgemaakte.

Stap 2

Sommige soorten zeep hebben hun eigen unieke verpakking. Dus zeep die volledig van olijfolie is gemaakt - de zogenaamde Castilla-zeep - wordt meestal bewaard in ruw papier dat met een hard touw is vastgebonden. Een stuk kaneelschors wordt aan de met kaneel gekookte zeep vastgemaakt en de kruidenzepen zijn vaak eenvoudig vastgebonden met een papieren lint met een patroon van deze kruiden.

Stap 3

Plasticfolie. In de regel onderscheidt zelfgemaakte zeep zich niet alleen door de verfijning van de samenstelling, maar ook door zijn mooie vorm. De zeep wordt gekookt in de vorm van bessen, cakes, de stukjes zijn doorschijnend gemaakt en met verschillende kleurvlekken worden stukjes fruit, koffiebonen, kleine schelpen en sponzen in de zeep gedaan. Het is jammer om dergelijke zeep onder een ondoorzichtige schaal te verbergen, dus verpakt in krokant polyethyleen. Dit gaat als volgt: pak een stuk plastic wikkel in de vorm van een vierkant of cirkel, leg een stuk zeep in het midden en wikkel de randen erover zodat de zeep in het midden van de transparante zak lijkt te liggen. De tas is vastgebonden met een plastic of zijden lint. Over het algemeen kunnen we stellen dat voor het verpakken van de zeep dezelfde materialen worden gebruikt als voor het verpakken van verse snijbloemen.

Stap 4

Stoffen tassen zijn de oudste en meest duurzame manier om zeep in te pakken. Zeep, in zakken gedaan, geborduurd met kralen, versierd met borduurwerk en applique, werd niet alleen gebruikt voor het beoogde doel, maar ook als parfum voor linnen. Sommige zakjes worden alleen gebruikt voor bepaalde soorten zeep: bijvoorbeeld een apart zakje voor lavendelzeep, een apart zakje voor zeep met een geur van verbena. Vooral mooie tassen worden verkregen in de patchwork- of patchworkstijl.

Aanbevolen: