Hoe Een Doos Inpakken Met Inpakpapier

Inhoudsopgave:

Hoe Een Doos Inpakken Met Inpakpapier
Hoe Een Doos Inpakken Met Inpakpapier

Video: Hoe Een Doos Inpakken Met Inpakpapier

Video: Hoe Een Doos Inpakken Met Inpakpapier
Video: Hoe pak je een kado in 2024, Mei
Anonim

Een mooi ingepakt cadeau kan je opvrolijken en de minuten van het openen van de doos vullen met de verwachting van een verrassing. Een doe-het-zelfgeschenk zal uw liefde en oprechte houding tegenover hem aan de held van het feest overbrengen.

Hoe een doos inpakken met inpakpapier
Hoe een doos inpakken met inpakpapier

Noodzakelijk

  • - inpakpapier;
  • - decoratieve linten;
  • - schaar;
  • - rolmaat;
  • - dubbelzijdige tape.

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst hoeveel papier je nodig hebt om je cadeau in te pakken. Plaats de voorbereide doos met de voorkant naar beneden op het papier. Gebruik een meetlint om de omtrek van de doos te meten. Voeg nog 2-3 cm toe voor de zoom. De rechthoek van bruin papier is precies de lengte die je nodig hebt om alle zijkanten van de doos te bedekken. Bepaal hoeveel papier er nodig is om de zijkanten te bedekken. Meet de hoogte van de zijkanten en deel de resulterende waarde door twee. Daarom is de breedte van een rechthoekig vel inpakpapier gelijk aan de som van de lengte van de doos en de hoogte ervan.

Stap 2

Leg de gesneden rechthoek van inpakpapier met de bedrukte zijde naar beneden neer. Plaats de geschenkdoos in het midden. Wikkel de linker- en vervolgens de rechterrand van het papier strak om de doos en zet vast met tape. Probeer de naad van het pakvel aan de onderkant van de doos te plaatsen.

Stap 3

Pas de doos zo aan dat de randen van het papier dat uit de zijkanten steekt hetzelfde zijn. Plak stroken dubbelzijdig plakband op de zijkanten van de doos en druk stevig op de zijkanten van het papier terwijl je ze vastlijmt. Vouw voorzichtig de boven- en vervolgens de onderkant van het inpakpapier en druk ze tegen het uiteinde van de doos. Herhaal alle stappen voor de tweede zijde.

Stap 4

Versier de ingepakte doos met decoratief lint in een bijpassende kleur. Om dit te doen, plakt u een stuk dubbelzijdig plakband in het midden van elke kant van de doos. Trek de tape verticaal onder de doos en kruis deze in het midden van de voorkant, zorg ervoor dat deze aan de tape hecht. Wikkel de tape rond de breedte van de doos en plak deze ook aan de stukjes tape. Bind de uiteinden van het lint in het midden van de verpakte doos.

Stap 5

Bevestig eventueel een mooie inpakstrik.

Stap 6

Probeer de doos niet met een lint te versieren, maar op een andere originele manier. Knip hiervoor een strook van 3-5 cm breed uit een ander papier dat overeenkomt met de kleur van de hoofdverpakking. Wikkel de hele lengte van de doos en plak de uiteinden voorzichtig aan elkaar. Versier de strook vervolgens met contrasterende dunne linten of koorden.

Aanbevolen: