Hoe Maak Je Een Mooie Doos

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Doos
Hoe Maak Je Een Mooie Doos

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Doos

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Doos
Video: 26 GEWELDIGE KNUTSELHACKS DIE JE IN MINDER DAN 5 MINUTEN KUNT MAKEN 2024, April
Anonim

Wie houdt er niet van mooie dingen? Ze zijn een lust voor het oog, vrolijken op. Maar de creatieve puinhoop, wanneer kleine dingen door de kamer worden verspreid, is misschien niet voor iedereen geschikt. Het vinden van een geschikte container voor het opbergen van kleine spullen is geen probleem, u kunt een eenvoudige doos nemen. Maar dezelfde doos kan prachtig worden versierd, dan wordt het niet alleen een opslagcontainer, maar ook een waardige interieurdecoratie.

Hoe maak je een mooie doos
Hoe maak je een mooie doos

instructies:

Stap 1

Vind de juiste doos voor jouw maat. Dit kan een melk- of sapzak zijn voor het opbergen van schrijfgerei, of een grotere kartonnen doos als je een standaard wilt maken voor het opbergen van schijven. Zelfs als u een eenvoudige cadeauverpakking wilt maken, vergeet dan niet dat deze de juiste maat moet hebben.

Stap 2

Gebruik alle materialen die voorhanden zijn als achtergrond. Bedek de doos met tijdschriftknipsels, doek, bont, folie, gekleurd papier. U kunt een stijlvolle achtergrond krijgen door de pagina's van een oude krant te matchen. Je kunt het oppervlak van de doos ook schilderen met borstels of spuitverf. Gebruik een lijm die het achtergrondpapier stevig vasthoudt.

Stap 3

Trek de snijlijnen van papier (of ander materiaal) voorzichtig uit - vouw ze naar binnen om de visuele aantrekkingskracht van de doos niet te verstoren. U kunt de randen bovendien vastzetten met tape of een nietmachine.

Stap 4

U kunt schelpen, linten, strass-steentjes of elk ander materiaal dat u leuk vindt aan de voltooide achtergrondafbeelding bevestigen. Bontfiguren, verschillende linten en strikken - alles wat in je opkomt kan tot leven worden gebracht. Zorg ervoor dat alle decoratieve elementen stevig vastzitten.

Stap 5

Doe voorzichtig. Maak de geplakte oppervlakken glad met een zachte doek, veeg overtollige lijm weg met een droge doek, werk niet met vuile handen (bevlekt met verf of lijm), gebruik een pincet om zeer kleine onderdelen op te pakken.

Stap 6

Als je zelf een doos wilt maken, zonder een kant-en-klare bodem te gebruiken, kies dan voor stevig karton voor het werk, maar zorg ervoor dat het tegelijkertijd ook buigzaam is, omdat het gebogen moet worden.

Stap 7

Maak een plat patroon, dat wil zeggen, teken hoe de uitgevouwen doos eruit moet zien en snijd het werkstuk langs de contour. Vorm het, vouw het op de juiste plekken en zet de losse randen vast met lijm of nietjes.

Stap 8

Als de afmetingen het toelaten, kunt u met een printer elke afbeelding op het oppervlak van de toekomstige doos aanbrengen, maar hiervoor moet de tekening correct worden uitgelijnd met de uitgevouwen textuur. Als de afmetingen het niet toelaten, ga dan op dezelfde manier te werk als beschreven in stap # 2, 3 en 4.

Aanbevolen: