Cadeaus Inpakken

Inhoudsopgave:

Cadeaus Inpakken
Cadeaus Inpakken

Video: Cadeaus Inpakken

Video: Cadeaus Inpakken
Video: (ENG)설맞이 선물포장법-New Year's Day Gift wrapping ideas / Gift Wrapping #43 2024, April
Anonim

Originele verpakking is de makkelijkste manier om van een gewoon cadeau een uniek cadeau te maken. In veel winkels kun je alles inpakken zonder de kassa te verlaten. Maar het is veel prettiger om de decoratie van het geschenk alleen te doen, waarbij uw persoonlijke smaak en verbeeldingskracht worden aangesloten.

Cadeaus inpakken
Cadeaus inpakken

Het is nodig

  • - verpakkingsmateriaal;
  • - schaar;
  • - lijm;
  • - dubbelzijdig en briefpapier tape;
  • - decoratieve elementen (linten, bloemen, veren, mand).

instructies:

Stap 1

Kies allereerst het materiaal waarin je het cadeau gaat verpakken. De verscheidenheid aan verpakkingsmaterialen blijft niet lang beperkt tot gekleurde folies en papier. Materialen zoals vilt (perfect vormvast), decoratief gaas (klein, groot, gekruld), polysilk (zachte en lichte film die op zijde lijkt), polycard (een harde film die op papier lijkt), dubbelzijdig plastic zijn in de mode. De keuze van het verpakkingsmateriaal hangt grotendeels af van het cadeau zelf. Kledingstukken kunnen worden ingepakt in hardere materialen (papier, polycard, dubbelzijdig plastic) om het cadeau een vorm te geven. Om geschenken in een doos te verpakken, gebruikt u zachte materialen zoals polysilicium of net. Voor een mooi design van flessen neem je papier of polymeerfolie; een net is perfect voor knuffels. Welnu, kristallen, porseleinen voorwerpen worden betrouwbaar beschermd door vilt.

Stap 2

Bepaal het kleurenschema en het verpakkingspatroon. Hierbij moet rekening worden gehouden met de leeftijd en het geslacht van de ontvanger van het geschenk, evenals met de gebeurtenis ter ere waarvan het geschenk wordt aangeboden. De klassieke en meest veelzijdige optie zou gewoon papier zijn. Voor mannen zijn blauw, grijs, groen, bordeaux, goud of bruin geschikt. Kies voor jonge mannen materialen van blauwe, paarse, olijfkleurige tinten. Vrouwenkleuren worden traditioneel beschouwd: rood, lila, oranje, goud. Voor meisjes zijn zachte tinten roze, lila geschikt.

Stap 3

Denk van tevoren na en bereid decoratieve elementen voor om het pakket te versieren: bloemen, veren, bellen, kunstmatige parels, linten. Hoe eenvoudiger het verpakkingsmateriaal, hoe interessanter je een contrasterende decoratie kunt bedenken. Materiaal met een afbeelding die het thema van het evenement weerspiegelt, vereist geen extra elementen om te worden versierd, of ze moeten heel bescheiden zijn.

Stap 4

Papier blijft het meest populaire en betaalbare verpakkingsmateriaal. Zelfs een beginner kan de kunst van het inpakken van dozen met papier onder de knie krijgen. Om dit te doen, hebt u papier, dubbelzijdig en briefpapier, een schaar nodig. Snijd een strook van zo'n lengte van de rol om de doos volledig in te pakken met een marge van 1,5-2 cm De breedte van het papier moet de zijkanten van de doos overlappen. Plaats het geschenk dus in het midden van een strook papier, terwijl de rand langs de rand van de doos moet gaan. Wikkel een boog.

Stap 5

Een ander universeel verpakkingsmateriaal - folie - zal u helpen wanneer u omvangrijke geschenken moet regelen. Spreid de folie uit op tafel, plaats een cadeautje in het midden (vaas, beker, knuffel). Bind de uiteinden van de film over de bovenkant van het geschenk en knoop het vast met een lint of een felgekleurde doek. Knip de uiteinden van de film voorzichtig af. Dezelfde methode is geschikt voor het decoreren van een geschenk met een raster.

Aanbevolen: