Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 26 April

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 26 April
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 26 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 26 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 26 April
Video: DUITSEN VAN OOST-PRUSSIA NA DE OORLOG. VERHALEN VAN DE PROFESSOR. ONDERTITEL 2024, Maart
Anonim

April is niet rijk aan feestdagen, maar deze maand wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke data. 26e - professionele feestdag van vereffenaars van stralingsongevallen en Wereld Tai Chi-dag. Op deze dag kunt u Artyom, George, Dmitry en Martha feliciteren.

26 april - Wereld Tai Chi en Qigong Dag
26 april - Wereld Tai Chi en Qigong Dag

Wereld Intellectuele Eigendomsdag

26 april wordt al 15 jaar gevierd als Wereld Intellectuele Eigendomsdag. De gedenkwaardige datum werd in 1999 vastgesteld door de Algemene Vergadering van de World Intellectual Property Organization. Het initiatief kwam van de Chinese delegatie. Het aantal is niet toevallig gekozen: op 26 april werd de WIPO (World Intellectual Property Organization), de World Intellectual Property Organization, opgericht.

Dag van deelnemers aan het wegwerken van de gevolgen van stralingsongevallen en de herinnering aan de slachtoffers van deze ongevallen

Deze feestdag verscheen ongeveer twee jaar geleden in de officiële kalender. In april 2012 werd het opgenomen en bracht het wijzigingen aan in de wet "Op de dagen van militaire glorie en gedenkwaardige data in Rusland." Vroeger was er alleen de herdenkingsdag van de doden bij stralingsongevallen, de nieuwe feestdag stelt ons in staat om hulde te brengen aan al diegenen die zichzelf hebben gewaagd en hebben deelgenomen aan het elimineren van de gevolgen van rampen.

De Dag van de Vereffenaar wordt gevierd op 26 april, aangezien het op deze dag was dat de ergste stralingsramp in de geschiedenis plaatsvond in de kerncentrale van Tsjernobyl.

Wereld tai chi en qigong dag

In 1998 hield een plaatselijke Tai Chi-club in Kansas, Missouri, VS, voor het eerst een openbare les. Er kwamen zo'n tweehonderd mensen op af. Een jaar later werden de demonstratie-uitvoeringen van de meesters gehouden in meer dan 60 landen van de wereld. Sindsdien wordt jaarlijks op de laatste zaterdag van april Wereld Tai Chi en Qigong Dag gevierd. In 2014 valt de feestdag op de 26e.

Het is vermeldenswaard dat deze rollende vakantie niet moet worden verward met Internationale Tai Chi en Qigong Dag, die op 8 april wordt gevierd.

Qigong en Tai Chi (ook bekend als Taijiquan en Tai Chi) zijn Chinese filosofische en gezondheidssystemen die al eeuwen bestaan. Maar als het filosofische aspect voor een Europeaan nogal moeilijk te begrijpen is, dan is het fysieke aspect gemakkelijk en eenvoudig. Qigong en Tai Chi zijn een reeks eenvoudige gymnastiekoefeningen die zelfs gepensioneerden kunnen doen. Dergelijke gymnastiek vereist geen fysieke training en heeft praktisch geen contra-indicaties.

26 april in de volkskalender

26 april (oude stijl - 13) - Fomaida Medunitsa. Dit is de herdenkingsdag van de martelaar Thomais van Egypte, die in 476 werd gedood vanwege haar geloof. Het is gebruikelijk om tot haar te bidden om verlossing van verloren hartstochten.

In Rusland, op Fomaida, liepen mensen door de bossen en verzamelden longkruid - ze brouwden het en voegden het toe aan salades. Bovendien was het op deze dag meestal al mogelijk om vroege scheuten van zuring te scheuren, waaruit uitstekende koolsoep werd gekookt.

Aanbevolen: