Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 29 April April

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 29 April April
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 29 April April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 29 April April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 29 April April
Video: Heilige Mis 29 april 2021 2024, April
Anonim

29 april - Werelddansdag, die miljoenen fans van deze kunstvorm over de hele wereld verenigt. Op deze dag kun je getuige zijn van een ongewone flashmob of een soort optreden bijwonen - gelukkig worden er ter ere van de belangrijke datum een ondenkbaar aantal van hen georganiseerd. Als je onverschillig bent voor dansen, zijn er op de 29e nog meer redenen om feest te vieren.

29 april - Showa-dag in Japan
29 april - Showa-dag in Japan

Internationale Dansdag

Werelddansdag werd in 1982 door UNESCO ingesteld en wordt gevierd op 29 april - de verjaardag van de grote Franse balletmeester Jean-Georges Novers, die wordt beschouwd als de "vader van het moderne ballet". Voor miljoenen dansers, choreografen, regisseurs, leden van ballroom- en volksdansensembles over de hele wereld is Dansdag een professionele feestdag. Maar amateurs, straatdansers, autodidacten en al diegenen die verenigd zijn door liefde voor deze unieke vorm van kunst staan niet opzij.

In Rusland wordt op deze dag jaarlijks de Benois of Dance-prijs uitgereikt, in 1991 ingesteld door de International Association of Choreografen. De prijsuitreiking vindt plaats op het podium van het Bolshoi Theater.

Showa-dag in Japan

Na zijn dood ontving keizer Hirohito de eeuwige titel van keizer Showa en werd zijn verjaardag uitgeroepen tot nationale feestdag. Het werd al snel omgedoopt tot Greenery Day, maar met ingang van 2007, na de goedkeuring van de relevante wet door het Japanse parlement, kreeg het zijn oorspronkelijke naam terug.

Op deze dag wordt de nagedachtenis van de keizer die het land regeerde van 1926 tot 1989 geëerd. Showa, de troonnaam van Hirohito (wat het motto van het bord is) wordt in het Russisch vertaald als "Verlichte Wereld". Inderdaad, het leven van de Japanners veranderde drastisch onder hem. "Vanaf nu word ik een man" - verklaarde de goddelijke Hirohito in zijn toespraak tot het volk in 1945. De keizer werd niet langer beschouwd als de onderkoning van God, maar slechts een gewone sterveling. Japan veranderde snel in een seculiere, verwesterde, industriële staat. De levensstandaard van burgers is aanzienlijk toegenomen, de dagelijkse cultuur is veranderd, het geboortecijfer is gestegen.

Vóór keizer Hirohito geloofden gewone Japanners dat God de controle had over de staat en hun leven.

Showa Day trapt de zogenaamde Gouden Week in Japan af. Dit is een week waarin verschillende grote feesten samenkomen. Het eindigt met de Children's Day gevierd op 5 mei.

Volksvakanties

Voor de Oosterse Slaven is 29 april Navi Day. In de oudheid begonnen rituele bezoeken aan de graven van vrienden, familieleden en voorouders met hem. Het was gebruikelijk om zogenaamde schatten naar begraafplaatsen te brengen - een speciaal soort offergaven. De vereiste kan eten, drinken, huishoudelijke artikelen zijn, met de hand gemaakt.

Men geloofde dat aan de vooravond van Navier Day degenen die zonder ceremonie werden begraven, of de vergeten doden, uit hun graven opstaan.

Volgens de orthodoxe kalender is 29 april Arina's dag (Arina - "grijp de kusten"). Volgens de legende is Arina een martelaar voor haar geloof, die werd gevraagd het christendom af te zweren. Ze weigerde en werd naar een bordeel gestuurd. Daar durfde niemand haar aan te raken, en de vrouw werd geëxecuteerd.

In Rusland, op Arina's dag, beginnen rivieren normale kanalen binnen te gaan, waardoor de oevers en ravijnen worden uitgehold - vandaar het populaire gezegde "Arina - grijp de oevers". Op deze dag is het gebruikelijk om met zaailingen om te gaan en de stammen van tuinbomen wit te wassen.

Aanbevolen: