Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 16 April

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 16 April
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 16 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 16 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 16 April
Video: DUITSEN VAN OOST-PRUSSIA NA DE OORLOG. VERHALEN VAN DE PROFESSOR. ONDERTITEL 2024, April
Anonim

Op 16 april worden verschillende feestdagen gevierd in verschillende landen - Rusland, Bulgarije, Armenië. Onder hen zijn professionele feestdagen en nationale belangrijke dagen.

Welke feestdagen worden gevierd op 16 april
Welke feestdagen worden gevierd op 16 april

Armeense dag van politieagent

Op 16 april wordt in Armenië de Dag van de Politieagent gevierd. Op deze dag in 2001 werd de wet "Op de politie" aangenomen. Traditioneel wordt de feestdag gevierd door kransen te leggen bij het graf van de onbekende soldaat in het Victory Park van Yerevan. Alle politiediensten feliciteren de meest vooraanstaande arbeiders voor het jaar en overhandigen hen staatsprijzen en certificaten. De politie ontvangt ook felicitaties van de president van Armenië en regionale functionarissen. In veel plaatsen worden grote feestelijke evenementen gehouden die samenvallen met de belangrijke datum. De Dag van de Politieagent in Armenië gaat niet door.

In Armenië wordt de Dag van de Politiearbeider op grote schaal gevierd, niet alleen door de politie zelf, maar ook door andere inwoners.

Eerste Dag van de Grondwet en Dag van de Advocaat in Bulgarije

Op 16 april 1879 werd in Bulgarije de eerste onafhankelijke grondwet aangenomen, Tarnovo genaamd, naar de oude hoofdstad van Bulgarije. De grondwet werd vastgesteld door de eerste Grote Volksvergadering, gevormd na de omverwerping van de Turkse overheersing. Het document riep Bulgarije uit tot constitutionele republiek, maar in de daaropvolgende jaren kregen de vorsten steeds meer invloed op het bestuur van de staat en in 1934 werd een nieuwe grondwet aangenomen. Na de goedkeuring van de Sovjetmacht in 1947, veranderde het belangrijkste document van het land opnieuw, de volgende veranderingen vonden plaats in 1971 en de moderne grondwet dateert uit 1991. Bulgaren herinneren zich echter nog de dag dat hun land eindelijk onafhankelijk werd.

Veel inwoners van Bulgarije spreken zich uit tegen de moderne grondwet en roepen op tot de terugkeer van Tarnovo.

April in Bulgarije is rijk aan feestdagen. 16 april wordt hier ook gevierd als Dag van de Advocaat. De vakantie werd in 1991 aangenomen. Op deze dag krijgen advocaten felicitaties van de directie en eervolle vermeldingen.

Nikita Vodopol-dag in Rusland

Op 16 april viert Rusland een oude feestdag gewijd aan de Grieks-orthodoxe abt Nikita de Belijder. Volgens tekenen begint het ijs op deze dag krachtig te smelten en worden de reservoirs onder de ijsgevangenschap uitgeslagen. De hele economie van de Russische boeren was afhankelijk van de hoogte van de overstroming, dus baden ze intensief tot Sint Nikita en berekenden ze de hoeveelheden water door middel van borden. Men geloofde ook dat op deze dag een waterman wakker wordt, die gestild moet worden zodat hij de velden niet overstroomt en veel vis meeneemt. Brood, pap, boter werden in het water gegooid en soms werd zelfs een paard geofferd.

Aanbevolen: