Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 April

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 April
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 20 April
Video: Israël | Jeruzalem | Rosha HaShana Joods nieuwjaar en wijnfestival in het Israel Museum 2024, April
Anonim

Op 20 april worden twee feestdagen tegelijk gevierd: Nationale Donordag in Rusland en Dag van de Chinese Taal. Naast hen zijn er nog een paar minder bekende, maar belangrijke feestdagen voor gelovigen - de dag van de verschijning van het icoon van de moeder van God "Levengevende lente" en de dag van St. George, metropoliet van Mitylensk, zijn uitgesteld tot 20 april.

Welke feestdagen worden gevierd op 20 april
Welke feestdagen worden gevierd op 20 april

Nationale Donordag in Rusland

Dit evenement, dat elk jaar op 20 april in ons land wordt gevierd, is belangrijk voor het sociale leven van Rusland. Deze feestdag is opgedragen aan mensen die vrijwillig anderen helpen door hun bloed te doneren, het probleem van het gebrek aan donorbloed in medische instellingen, evenals artsen die de bloedafname en de hygiënische toestand van bloedtransfusies controleren.

De reden voor de oprichting van de Donordag in Rusland was 20 april 1832, toen verloskundige Andrei Martynovich Wolf voor het eerst met succes zijn eigen bloed transfundeerde aan een stervende vrouw die aan het bevallen was in een ziekenhuis in St. Petersburg.

Volgens publieke organisaties hebben jaarlijks, ondanks het steeds toenemende aantal maatschappelijk bewuste vrijwilligers, ongeveer een half miljoen mensen in ons land donorbloed nodig. De meeste van hen zijn patiënten die lijden aan oncohematologische ziekten, evenals vrouwen in de postpartumperiode, de rest zijn mensen die hebben geleden als gevolg van verkeersongevallen of complexe medische operaties, waarbij een deel van het bloed dat belangrijk is voor het leven werd verloren.

Op 20 april wordt in Rusland een reeks evenementen gehouden die gewijd zijn aan het probleem van donatie: reeds ervaren "donoren" van hun bloed vertellen over hun ervaring, vertegenwoordigers van openbare organisaties verschijnen op televisie en radio, die het bestaande probleem behandelen, evenals vele andere maatschappelijk belangrijke gebeurtenissen.

Dag van de Chinese Taal

Deze feestdag is in 2010 opgericht op initiatief van de VN, samen met alle andere "taal"dagen. De makers van de Dag van de Chinese taal hebben dit evenement opgedragen aan de nagedachtenis van de wetenschapper Cang Jie, de grondlegger van het schrijven in het Middenrijk.

Volgens een oude legende was Za Jie de geschiedschrijver van keizer Huang Di, onder wie hij een reeks pictogrammen ontwikkelde die de basis werden voor de constructie van hiërogliefen, ter vervanging van het eerder geaccepteerde nodulaire schrift.

Chinees schrift in de moderne wereld wordt erkend als een van de meest complexe, waaronder ongeveer 80 duizend verschillende hiërogliefen. Tegelijkertijd gebruiken de Chinezen ze zelf niet allemaal, maar slechts ongeveer 3-5 duizend tekens. De Chinese taal wordt ook erkend als een van de oudste van de nu bekende dialecten, en wordt niet alleen op staatsniveau overgenomen in het Middenrijk zelf, maar ook in Taiwan en Singapore. Gezamenlijk wordt het door meer dan 1,3 miljard mensen gesproken. Op deze dag worden over de hele wereld tentoonstellingen en andere evenementen gehouden die zijn gewijd aan het Chinese schrift, cultuur en kunstwerken.

Andere religieuze feestdagen

De dag van de verschijning van het icoon van de moeder van God "levengevende bron" is opgedragen aan de herinnering aan de restauratie van de tempel met dezelfde naam, gelegen in Constantinopel. De constructie werd uitgevoerd tijdens het leven van keizer Leo I, die de geneeskrachtige bron zeer op prijs stelde en respecteerde. Volgens de legende zou het water erin bijna alle kwalen kunnen genezen. De tempel is lang geleden verwoest, maar orthodoxe christenen vieren deze gedenkwaardige feestdag nog steeds.

20 april viert ook de Dag van St. George, Metropoliet van Mitylene, die een rechtschapen en deugdzame monnik was. De toekomstige metropoliet kende zijn missie al op zeer jonge leeftijd en wijdde zijn leven aan het dienen van God.

Tijdens het bewind van Leo de Isauriër, leed George veel vervolgingen en ontberingen van de beeldenstormers, maar als resultaat kreeg hij de naam van de Belijder. Toen Constantijn Porfirodny aan de macht kwam, werd de monnik George verheven tot bisschopszetel. Tijdens zijn lange leven werd Metropoliet van Mitylensk beroemd vanwege vele goede daden en daden, na zijn dood werd hij heilig verklaard en wordt nu vereerd door gelovige christenen over de hele wereld.

Aanbevolen: