Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 24 April?

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 24 April?
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 24 April?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 24 April?

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 24 April?
Video: DUITSEN VAN OOST-PRUSSIA NA DE OORLOG. VERHALEN VAN DE PROFESSOR. ONDERTITEL 2024, April
Anonim

24 april is een dag waarop veel evenementen worden gevierd. In Armenië wordt bijvoorbeeld op deze datum de Dag van de Genocide gevierd. Volgens de interpretatie van de Indiase Veda's is 24 april de feestdag van Akshaya Tritiya - een dag van blijvende en blijvende prestaties. De Dag van de Paasopstand van 1916 en vele andere worden gevierd. Maar de meest bekende zijn twee moderne feestdagen - Internationale Dag van Jeugdsolidariteit en Radonitsa.

Welke feestdagen worden gevierd op 24 april?
Welke feestdagen worden gevierd op 24 april?

"Molodezhnoe" 24 april

International Youth Solidarity Day of International Youth Solidarity Day werd voor het eerst gevierd op 24 april 1957 en de oprichting was het initiatief van de World Federation of Democratic Youth.

Deze dag in ontwikkelde landen is een gelegenheid om de aandacht van de staat, ambtenaren, vertegenwoordigers van het particuliere bedrijfsleven, de media en andere delen van de samenleving te vestigen op de problemen waarmee jonge mensen worden geconfronteerd - de keuze van een levenspad, wijdverbreide slechte gewoonten, beroepsopleidingen begeleiding en anderen.

In veel Europese landen worden bijvoorbeeld op 24 april demonstraties en bijeenkomsten voor jongeren en studenten gehouden. Onlangs, op de Internationale Dag van de Jeugdsolidariteit, zijn mensen van middelbare leeftijd en oudere generaties, bezorgd over het lot van hun kinderen en kleinkinderen, steeds meer begonnen hun burgerzin te tonen op de Internationale Dag van Jeugdsolidariteit.

Actieve evenementen op deze dag roepen de samenleving op om de controle over de naleving van de bestaande rechten van jongeren op zelfbeschikking en creatieve activiteit te versterken, op zoek naar manieren om uit sociale, economische en politieke problemen te komen.

Gelijkaardige feestdagen: 12 augustus - Internationale Jongerendag, 10 november - Wereldjongerendag en 27 juni in Rusland, wanneer de Dag van de Jeugd in het land wordt gevierd.

Radonitsa

Deze religieuze feestdag is door de orthodoxe kerk ingesteld als een dag waarop het gebruikelijk is om de doden te herdenken.

Dit wordt ook geassocieerd met de tweede naam van Radonitsa - Pasen voor de doden.

Op 24 april hebben orthodoxe christenen de mogelijkheid om symbolisch de vreugde van de opstanding van Jezus Christus te delen, niet alleen met levende mensen, maar ook met degenen die al zijn gestorven. Zoals John Chrysostomus, die in de 4e eeuw leefde, getuigt, werd Radonitsa tijdens zijn leven al gevierd op oude begraafplaatsen.

De oorsprong van de naam van de feestdag van het woord "vreugde" moedigt levende christenen als het ware aan om minstens één keer per jaar niet te treuren om degenen die al zijn overleden en niet te jammeren over het lot dat dierbaren heeft weggenomen, maar op de integendeel, om zich te verheugen dat ze al het eeuwige leven zijn binnengegaan, op die manier, de dood overwinnend.

In orthodoxe landen is het gebruikelijk om paasattributen naar de graven op Radonitsa te brengen - cakes en beschilderde eieren, waarna ze op het kerkhof worden gegeten, alsof ze een maaltijd delen met degenen die, zelfs na de dood, deel uitmaken van Gods Kerk. Zoals vermeld in het evangelie van Matteüs, is God "niet de God van de doden, maar van de levenden" en laat Hij zijn kinderen niet achter in deze wereld of in die.

Aanbevolen: