Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 19 April

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 19 April
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 19 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 19 April

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 19 April
Video: DUITSEN VAN OOST-PRUSSIA NA DE OORLOG. VERHALEN VAN DE PROFESSOR. ONDERTITEL 2024, April
Anonim

19 april kan niet opscheppen over ernstige gebeurtenissen die belangrijk zijn voor de wereldcultuur of vertegenwoordigers van bepaalde beroepen in veel landen. De meest populaire hiervan in ontwikkelde landen is Snowdrop Day, maar 19 april viert ook de minder bekende dag van de arbeider van de schrootverwerkende industrie in Rusland, de herdenkingsdag van de Hung Kings en de verjaardag van de overwinning in Playa Girona.

Welke feestdagen worden gevierd op 19 april
Welke feestdagen worden gevierd op 19 april

Sneeuwklokjesdag

Deze vakantie is erg mooi in zijn symboliek en is echt lente. In het Engels luidt de naam als volgt - The Day of Snowdrop.

De Dag van Sneeuwklokjes dateert uit 1984, toen deze feestdag van lentebloemen werd opgericht, die in alle landen van zijn groei bloeien van januari tot eind april. Maar 19 april heeft ook een langere geschiedenis: in Groot-Brittannië was het op deze dag dat de boeren klaar waren met het verzamelen van sneeuwklokjes en zich verheugden bij het begin van een lang daglicht.

Voor de Britten is een sneeuwklokje een bloem waarvoor de inwoners van het land een zeer eerbiedige houding hebben. Volgens één versie is dit te wijten aan een oud geloof dat sneeuwklokjes die rond of in de buurt van een huis of een gebouw groeien, het en zijn bewoners kunnen beschermen tegen boze geesten en kwaadwillenden.

Voor mensen in het VK hebben sneeuwklokjes dezelfde betekenis als tulpen in Nederland.

De afgelopen jaren is Sneeuwklokjesdag helaas niet alleen een feestdag van vreugde, maar ook van verdriet geworden, aangezien sneeuwklokjes steeds minder bloeien. De schuld voor alles zijn de mensen die ze op barbaarse wijze verzamelen. Daarom kunnen sommige landen, waarvoor deze bloem altijd traditioneel en vertrouwd is geweest, niet langer bogen op een grote hoeveelheid bloei. Milieuactivisten roepen mensen op om sneeuwklokjes in hun natuurlijke groeiomstandigheden te bewonderen en geen bloemen te plukken, waarvan de levensduur maar een paar dagen is.

Daarnaast snijden sneeuwklokjesverzamelaars de bloemen vaak niet af, maar trekken ze er simpelweg uit, waardoor de bol beschadigd raakt.

Dag van de arbeider van de schrootverwerkende industrie en andere feestdagen

Deze dag is een van de belangrijkste in de lijst van professionele feestdagen die belangrijk zijn voor Rusland. Het was uitgesteld tot 19 april omdat het op deze datum was, in 1922, dat een decreet werd uitgevaardigd over de oprichting van de Metallotorg-vereniging, die vijf afdelingen omvat die belangrijk zijn voor de USSR-industrie - NKVT, VSNKh, REVVOENSOVET, NKPS en NKZ.

Hung Kings Day wordt sinds 2007 in Vietnam gevierd en begint op 19 april en duurt een week. De heersers die door de Vietnamezen worden vereerd, zijn het onderwerp van cultureel erfgoed, waardoor het land in de bronstijd een staatsstructuur kreeg.

Playa Giron is een nederzetting in de Cochinos-baai in Cuba. Op 19 april landden er Amerikaanse parachutisten in, die daarheen werden gestuurd met als doel de regering van Fedel Castro omver te werpen. Desalniettemin werden ze verslagen, waarna Cuba uiteindelijk de socialistische weg van ontwikkeling koos.

Aanbevolen: