Hoe Het Riga Opera Festival Zal Plaatsvinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Riga Opera Festival Zal Plaatsvinden
Hoe Het Riga Opera Festival Zal Plaatsvinden

Video: Hoe Het Riga Opera Festival Zal Plaatsvinden

Video: Hoe Het Riga Opera Festival Zal Plaatsvinden
Video: Savonlinna Opera Festival 100 years 2024, Mei
Anonim

In 2012 vindt het beroemde Riga Opera Festival plaats van 5 tot 17 juni. Traditiegetrouw maken de gasten van de vakantie kennis met de originele seizoenpremières en genieten ze van de meest spectaculaire optredens van de afgelopen jaren.

Hoe het Riga Opera Festival zal plaatsvinden
Hoe het Riga Opera Festival zal plaatsvinden

instructies:

Stap 1

Het eerste operafestival in Riga vond plaats in 1998. Sindsdien is het al 14 jaar een langverwachte gebeurtenis in het culturele leven van de hoofdstad van Letland. Kenners van dit genre komen uit vele delen van Europa om kennis te maken met de uitvoeringen van de Letse Nationale Opera. In 2012 zal het publiek niet alleen premières zien, maar ook ontmoetingen met beroemde Letse en buitenlandse operaartiesten. De organisatoren van het festival hebben ook onafhankelijke vocale en muzikale optredens van vooraanstaande artiesten op het programma staan.

Stap 2

Volgens de informatie die is gepubliceerd op de website van het internationale portaal Live Riga, zullen kijkers in de periode van 5 tot en met 17 juni minstens zeven interessante voorstellingen te zien krijgen. Onder hen is The Nature of War, dat het verhaal vertelt van een krijger en een spion die de wereld van geesten, duisternis en licht betreden. Deze opera wordt uitgezonden in het Lets en Japans met Engelse ondertiteling.

Stap 3

Daarnaast ontmoet het publiek twee geweldige werken van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski "Eugene Onegin" en "Mazepa", voorgelezen door respectievelijk de Letse regisseur Andrei Zagars en de Kroatische regisseur Ozren Prokhic.

Stap 4

De opening van het festival is de productie van The Barber of Sevilla door de briljante jonge filmregisseur Aik Karapetyan, die op 29-jarige leeftijd al een aantal prestigieuze filmprijzen had gewonnen en besloot zijn innovatieve debuutwerk in het operagenre te presenteren naar het publiek.

Stap 5

De originele première van het laatste seizoen van de Letse Nationale Opera was "Lucia di Lammermoor" van Gaetano Donizetti, gebaseerd op de roman "Lammermoor Bride" van Walter Scott. De hoofdrollen daarin worden vertolkt door de sterren van de Letse opera Marina Rebeka, Murat Karahan en de Oekraïense zanger Dmitry Popov.

Stap 6

The Death of the Gods is het laatste deel van de cyclus van opera's van Richard Wagner, waarmee de tetralogie Ring of the Nibelungen wordt voltooid. De hoofdrollen daarin worden vertolkt door de Zweedse tenor Lars Kleveman en de Engelse soliste Katherine Foster. De hele cyclus van opera's zal naar verwachting worden vertoond voor de 200ste geboortedag van Wagner in 2013.

Stap 7

Het festival wordt afgesloten met het Poolse Requiem van de beroemde componist Krzysztof Penderecki, die al meer dan twee decennia aan dit stuk werkt. Het muziekstuk wordt getimed om de slachtoffers van deportatie te herdenken.

Aanbevolen: