Waar "Kinotavr" Zal Plaatsvinden

Waar "Kinotavr" Zal Plaatsvinden
Waar "Kinotavr" Zal Plaatsvinden
Anonim

Een ander Russisch fictiefilmfestival "Kinotavr", al de 23e op rij, vond plaats van 3 tot 10 juni 2012 in de Russische stad Sochi. Vergeleken met het vorige festival bleek dit meer grootschaliger te zijn.

Waar zal het plaatsvinden?
Waar zal het plaatsvinden?

Het belangrijkste wedstrijdprogramma bestond uit films "The Convoy" van Alexei Mezgirev, "To Live" van Vasily Sigarev, "Until the Night Separates" van Boris Khlebnikov, "Atonement" van Alexander Proshkin, "Kokoko" van Avdotya Smirnova, "Stories" door Mikhail Segal, "I Will Be Near" Pavel Ruminov, "Dit is wat er met mij gebeurt" door Viktor Shamirov, "Empty House" door Nurbek Egen.

De rest van de films van het hoofdcompetitieprogramma: "Daughter" van Natalia Nazarova en Alexander Kasatkin, "The White Moor of Three Stories about My Neighbours" van Dmitry Fix, "Teacher's Day" van Sergei Makritsky, "Two Marxes" van Svetlana Baskova, "Ik hou niet van jou" door Alexander Rastorguev en Pavel Kostomarov.

In de wedstrijd “Kinotavr. Korte film "Er werden 20 films vertoond. Hier zijn er enkele: "The Author's Method" door Ivan Shakhnazarov, "Victory Day" door Igor Grinyakin, "The Legend of Eugene and Us" door Anton Bilzho, "Characters" door Rumi Shoazimov, "The Curse" door Zhora Kryzhovnikov, "De verbinding der dingen" door Maxim Zykov.

In het kader van het festival werden ook retrospectieve schilderijen van Karen Shakhnazarov getoond. Dit jaar ontving hij trouwens een prijs van Kinotavr "Voor zijn bijdrage aan de Russische film- en filmindustrie."

De openingsceremonie van het filmfestival vond traditioneel plaats in de buurt van het Wintertheater. Russische en buitenlandse sterren en andere gasten van Kinotavr 2012 liepen over het blauwe tapijt en ontmoetten fans. Op deze dag werd als onderdeel van het wedstrijdprogramma de film "Until the night does part" van Boris Khlebnikov vertoond. Maar de slotfilm was "Steel Butterfly" van Renata Davletyarov. De sluitingsceremonie vond plaats op 10 juni, allemaal op dezelfde plek - in het Wintertheater.

Sitora Aliyeva, uitvoerend directeur van het filmfestival, zegt dat er dit jaar meer aanvragen zijn ingediend voor de voorselectie dan vorig jaar. Ter vergelijking: in 2012 waren er 65 langspeelfilms en 268 korte films, terwijl er in 2011 respectievelijk 64 en 255 aanvragen waren.

Het is ook vermeldenswaard dat Vladimir Khotinenko, een Russische regisseur, voorzitter is geworden van de jury van Kinotavr 2012. Naast hem bestond de jury uit actrice en regisseur Vera Glagoleva, regisseurs Bakur Bakuradze, Anna Melikyan, Alexander Kott, Nikolai Khomeriki en Alexey Fedorchenko.

Aanbevolen: