Hoe Zal De Parade Van Oude Schepen Plaatsvinden In Veliky Novgorod

Hoe Zal De Parade Van Oude Schepen Plaatsvinden In Veliky Novgorod
Hoe Zal De Parade Van Oude Schepen Plaatsvinden In Veliky Novgorod

Video: Hoe Zal De Parade Van Oude Schepen Plaatsvinden In Veliky Novgorod

Video: Hoe Zal De Parade Van Oude Schepen Plaatsvinden In Veliky Novgorod
Video: 🚶🏻‍♂️ Walking Streets: Velikiy Novgorod, Russia, from the Railway Station to the Kremlin 2024, April
Anonim

Het begin van de vorming van de Russische staat wordt officieel beschouwd als 862, toen de Varangiaanse prins Rurik en zijn broers naar Rusland werden geroepen, met hen begon de prinselijke dynastie, die bijna zeven en een halve eeuw regeerde. Zo werd 2012 een jubileum - dit jaar markeert de 1150e verjaardag van de Russische staat. Een van de meest opvallende feestelijke evenementen is de parade van oude schepen in Veliky Novgorod.

Hoe zal de parade van oude schepen plaatsvinden in Veliky Novgorod
Hoe zal de parade van oude schepen plaatsvinden in Veliky Novgorod

De parade van oude schepen wordt gehouden van 21 tot 23 september 2012, het wordt een heel scala aan evenementen. Ze zullen allemaal worden gehouden tegen de achtergrond van het beste landschap - het oude Kremlin van Novgorod, een van de eerste orthodoxe kerken in Rusland - de kerk van St. Sophia, middeleeuwse onderhandelingen in Novgorod en andere oude gebouwen.

Theatervoorstellingen, festivals van volkskunst en ambachten uit de middeleeuwse cultuur, een festival van fanfares ("Festival van de Vijf Kremlins"), optredens van artiesten en nog veel meer zijn gepland. Tentoonstellingen van handwerk zullen worden geopend.

Op 21 september zal als onderdeel van de viering de opening plaatsvinden van het IV Internationale Festival van Historische Wederopbouw "Mr. Veliky Novgorod" aan de Sofiyskaya-dijk. Het zal het feest opfleuren met een kleurrijke stoet van deelnemers in historische kostuums in het stadscentrum, een grootschalige veldslag, paard- en voettochten, buhurts, boogschietwedstrijden, kostuumwedstrijden, een vuurshow en een concert met middeleeuwse muziek.

Het grootste aantal toeristen zal worden aangetrokken door de internationale parade van oude schepen, die tegenwoordig in het stroomgebied van de Volkhov wordt gehouden. De parade heet "Van de Varangians tot de Grieken", alle schepen die erop worden gepresenteerd zijn echt, gereconstrueerd en gerestaureerd door specialisten uit Rusland en andere landen.

Historische schepen uit Russische steden nemen deel aan de parade: Moskou, St. Petersburg, Belozersk, Petrozavodsk, Smolensk, Vyborg, evenals uit Estland (Tartu), Litouwen (Klaipeda), Letland (Riga), Zweden (Sigguna), Finland (Turku) en Oekraïne (Kiev). Bovendien zal de "Union of Coggs" uit Duitsland, die vijf steden verenigt, haar schepen leveren. Hier zie je een Slavische boot, een drakkar, een ushkui, een pomor-boot, een kogg en vele andere soorten kleine historische schepen.

Gasten van de stad en Novgorodians zullen zich deelnemers aan de evenementen kunnen voelen, de geschiedenis kunnen aanraken en beseffen hoe divers, groots en belangrijk onze geschiedenis is.

Aanbevolen: