Hoe Kom Je Bij De Middeleeuwse Ommegang-optocht In Brussel

Hoe Kom Je Bij De Middeleeuwse Ommegang-optocht In Brussel
Hoe Kom Je Bij De Middeleeuwse Ommegang-optocht In Brussel

Video: Hoe Kom Je Bij De Middeleeuwse Ommegang-optocht In Brussel

Video: Hoe Kom Je Bij De Middeleeuwse Ommegang-optocht In Brussel
Video: Museum van de Stad Brussel – Webinar (in Dutch) : The Grand Place to Be 2024, Mei
Anonim

Elk jaar, op de eerste donderdag van juli in Brussel, op een van de mooiste pleinen van West-Europa - de Grote Markt, wordt de Ommegang Pageant-vakantie gehouden. Dit is een prachtige kostuumshow, traditioneel bijgewoond door de koninklijke familie.

Hoe kom je bij de middeleeuwse Ommegang-optocht in Brussel
Hoe kom je bij de middeleeuwse Ommegang-optocht in Brussel

De Ommegang Pageant feestdag wordt gevierd sinds 1549 en had aanvankelijk een religieuze achtergrond - het was een processie in een cirkel (zoals de naam wordt vertaald), gewijd aan de Maagd Maria. Reeds in die tijd kwamen inwoners van de omliggende steden en boeren voor deze dag naar Brussel om te buigen voor het wonderbaarlijke beeld van de Maagd en de betoverende processie te bewonderen waaraan alle adellijke families van het land deelnamen.

Vandaag wordt deze feestdag niet alleen in Brussel gehouden, maar ook in andere Belgische steden. Toegegeven, alleen in de hoofdstad moeten kaartjes voor de Grote Markt vooraf worden gekocht, op andere plaatsen kun je middeleeuwse kostuums bewonderen door simpelweg het centrale plein te bezoeken.

In Brussel wordt de processie geopend door de koninklijke familie en hoge stadsambtenaren, waarna echte ridders te paard, gehuld in wapenrusting, op het plein verschijnen. De ridders worden vervangen door het gewapende middeleeuwse leger - kruisboogschutters en boogschutters, waarna het echte plezier begint met theatervoorstellingen.

Tijdens de Ommegang Pageant-vakantie kunt u, naast de gekostumeerde processie, deelnemen aan volksfeesten en massa-entertainment, goederen kopen op de beurs van nationale ambachten en ambachten. Op het festival van de nationale keuken krijgen de deelnemers van de vakantie visgerechten, bier, gebak en chocolade aangeboden.

De gemakkelijkste manier om vanuit Rusland naar Brussel te komen voor de middeleeuwse Ommegang Pageant-vakantie is per vliegtuig, veel luchtvaartmaatschappijen maken hier regelmatige vluchten vanuit Moskou. Brussels Airlines vliegt rechtstreeks vanaf Domodedovo en Aeroflot vanaf Sheremetyevo. Van Zaventem International Airport naar Brussel is te bereiken met bus en trein, die u in slechts 20 minuten naar het Centraal Station brengt.

U kunt de hoofdstad van België bereiken met de trein Moskou-Brussel of met de bus. Het bedrijf Ecolines verzorgt regelmatig personenbusvervoer vanaf het station van Riga in de hoofdstad.

Aanbevolen: