Wanneer En Hoe Wordt Internationale Knuffeldag Gevierd?

Inhoudsopgave:

Wanneer En Hoe Wordt Internationale Knuffeldag Gevierd?
Wanneer En Hoe Wordt Internationale Knuffeldag Gevierd?

Video: Wanneer En Hoe Wordt Internationale Knuffeldag Gevierd?

Video: Wanneer En Hoe Wordt Internationale Knuffeldag Gevierd?
Video: Internationale knuffeldag 2024, Maart
Anonim

Er zijn veel manieren om goed te doen. Een goede reden hiervoor waren de nieuwe vakanties die de afgelopen decennia vanuit het buitenland naar ons land zijn gekomen.

Gebruikte foto van de site MorgueFile
Gebruikte foto van de site MorgueFile

Eind jaren 70 van de vorige eeuw creëerden medische studenten en psychologen uit Europa de traditie om anderen zomaar te knuffelen, zonder enige reden. Sindsdien vormt de warmte van het menselijk lichaam, die mensen elkaar geven zonder intieme ondertoon, de basis van een internationale feestdag.

Amerikanen vierden de eerste dag van knuffels

Amerikanen hielden hun eerste dergelijke feestdag op 21 januari 1986 en noemden het National Hug Day. De nieuwe culturele traditie verspreidde zich snel naar alle landen van de wereld en al snel begonnen alle welwillende mensen op aarde op 4 december Internationale Knuffeldag te vieren.

Vandaag zijn er twee Knuffeldagen. Beide vakanties geven een goede reden om anderen te plezieren met hun warmte, om een vleugje optimisme over te brengen aan mensen in de buurt en aan volstrekt onbekende voorbijgangers.

Wetenschappers praten over de onvoorwaardelijke voordelen van het goed aanraken van mensen met elkaar. De stemming van een persoon stijgt, het welzijn verbetert en zelfs de immuniteit wordt versterkt.

Dit alles gebeurt onder invloed op het zenuwstelsel van het hormoon oxytocine, dat tijdens knuffels wordt aangemaakt. Het is geen toeval dat geliefden minder snel ziek worden en zich beter voelen dan iemand die dit gevoel niet ervaart.

Hoe Knuffeldag te vieren?

Op deze stralende dag is het noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te knuffelen en een paar vriendelijke woorden tegen ze te zeggen. Als je verlegen bent, behaag dan je vrienden en familie met je warmte, zelfs dit zal de stemming van velen verbeteren, om nog maar te zwijgen van jezelf.

Voor sociale mensen is dit een goede reden om een vakantie te regelen en een groot aantal bekenden en onbekenden onder één dak te verzamelen. Iedereen knuffelen kan een positieve houding creëren voor de komende dagen.

Jongeren over de hele wereld organiseren flashmobs op Knuffeldag. Ze gaan de straat op en wensen willekeurige voorbijgangers het beste. Verbaasde inwoners van megapolen beginnen te wennen aan het initiatief van jongeren. Dergelijke acties veroorzaken veel positieve emoties en worden lang herinnerd door de deelnemers.

De dag van knuffels kwam vanuit het Westen naar Rusland, maar ging organisch op in de Russische cultuur. Een goed humeur vermenigvuldigen, grieven oplossen en vreemden en familieleden een beetje meer gaan vertrouwen - dit is het doel dat ooit door Europese studenten werd gesteld.

Maar echte waarden hebben geen nationaliteit. Dat is de reden waarom de Internationale Knuffeldag nog heel lang zal blijven bestaan en vele vriendelijke mensen over de hele wereld zal verenigen.

Aanbevolen: