Hoe En Wanneer Kerstmis Wordt Gevierd?

Inhoudsopgave:

Hoe En Wanneer Kerstmis Wordt Gevierd?
Hoe En Wanneer Kerstmis Wordt Gevierd?

Video: Hoe En Wanneer Kerstmis Wordt Gevierd?

Video: Hoe En Wanneer Kerstmis Wordt Gevierd?
Video: Hoe wordt kerst gevierd in de rest van de wereld? 2024, April
Anonim

Kerstmis is een van de internationale feestdagen. In verschillende landen wordt het niet alleen op verschillende data gevierd, maar ook op zijn eigen manier gevierd. Maar in elk land waar Kerstmis wordt gevierd, geven mensen geschenken.

Hoe en wanneer Kerstmis wordt gevierd?
Hoe en wanneer Kerstmis wordt gevierd?

instructies:

Stap 1

In het Verenigd Koninkrijk is Kerstmis een grote familievakantie. Iedereen verzamelt zich op 25 december onder het dak van het ouderlijk huis, geeft cadeaus, bekijkt familiealbums en eet traditionele gerechten. Het belangrijkste kerstgerecht is kalkoen. Het wordt geserveerd met kruisbessensaus. Het belangrijkste feestelijke dessert is een speciale taart (pudding) waarin verschillende decoratieve objecten worden geplaatst. Deze kleine dingen voorspellen het lot van het volgende jaar voor wie het krijgt. Een munt betekent bijvoorbeeld rijkdom, een hoefijzer betekent geluk en een ring betekent een bruiloft. Huizen in Engeland zijn met Kerstmis versierd met hulst en maretak, als een man en een vrouw onder de maretak zitten, moeten ze kussen.

Stap 2

Griekenland, hoewel een orthodox land, viert Kerstmis met Europa op 25 december. Dit is een van de favoriete feestdagen van het land. Het wordt gevierd met het hele gezin. De vruchten van de aarde worden op de plechtige tafel gelegd. Meestal zijn dit fruit, vijgen, noten … Maar het hoofdgerecht is, net als in Engeland, kalkoen. Zelfs in Griekenland slaan ze van tevoren snoep in - kurabiekoekjes, honingkoekjes, snoepjes en gekonfijt fruit, die volwassenen en kinderen plagen met hun aroma.

Stap 3

In Italië worden zowel Nieuwjaar als Kerstmis erkend als de lekkerste dagen. Families komen samen, wisselen geschenken uit en herinneren zich grappige familieverhalen. De Italiaanse tafel is versierd met visgerechten, ravioli en Milanese cake. Vooral in de zuidelijke regio's van Italië staan er veel visgerechten op tafel. Gelovige Italianen wonen kerstmis bij in kathedralen, de paus leidt de mis in de belangrijkste kathedraal van het Vaticaan. Aan de vooravond van Kerstmis organiseren de steden traditionele theatervoorstellingen, de kerststal genoemd. De kerststal zelf duidt een grot aan. De voorstellingen verbeelden het wonder van de verschijning van het kindje Christus. Soortgelijke uitvoeringen vinden plaats op scholen, in kerken en zelfs op straat.

Stap 4

Voor Finnen is Kerstmis zonder twijfel de belangrijkste feestdag. Ze bereiden zich er van tevoren voor - versier het huis, ruim op en koop cadeaus. Kerstmis begint hier op de eerste van de vijf zondagen voorafgaand aan Kerstmis zelf. Nieuwjaarsversieringen worden op straat, in winkels en openbare plaatsen geïnstalleerd en er worden concerten gehouden. Voor kerstavond worden kerstbomen in huizen geplaatst, kaarsen worden erop aangestoken. Schoven voor vogels worden op straat gezet. Op kerstavond komen families samen, bezoeken begraafplaatsen en steken hoge kaarsen aan op de graven van dierbaren. Sommige gezinnen gaan om vijf uur 's avonds naar de kerkdiensten, anderen kijken ernaar op tv.

Aanbevolen: