Een Kerstverhaal, Of Hoe Kerstmis Wordt Gevierd In Amerika

Een Kerstverhaal, Of Hoe Kerstmis Wordt Gevierd In Amerika
Een Kerstverhaal, Of Hoe Kerstmis Wordt Gevierd In Amerika

Video: Een Kerstverhaal, Of Hoe Kerstmis Wordt Gevierd In Amerika

Video: Een Kerstverhaal, Of Hoe Kerstmis Wordt Gevierd In Amerika
Video: HOE SLIM ZIJN SCHOLIEREN IN PURMEREND .... ? 😂🤦🏼‍♂️ (KERST SPECIAL) | #SCHOOLTOUR 18 2024, April
Anonim

Elk jaar op 25 december wordt in de hele katholieke wereld Kerstmis gevierd. Op deze dag wordt de geboorte van Jezus van Nazareth gevierd. In Amerika, zoals in elk ander land ter wereld, zijn in de loop van de tijd zijn eigen kenmerken en tradities van deze dag gevormd. Religieuze rituelen zijn verweven met seculiere en familiale gebruiken.

Een kerstverhaal, of hoe Kerstmis wordt gevierd in Amerika
Een kerstverhaal, of hoe Kerstmis wordt gevierd in Amerika

De viering van Kerstmis op 25 december begon rond de 4e eeuw. Vermoedelijk werd Jezus in de lente of de herfst geboren, maar in die tijd moest de katholieke kerk concurreren met de heidense feestdagen. In december vierden de heidenen de verjaardag van de zonnegod en daarom verplaatsten de katholieken Kerstmis naar 25 december.

In Amerika schoot de traditie van het groots vieren van Kerstmis niet meteen wortel. Ooit verbood de puriteinse kolonisten het om het te vieren. De viering, praktisch in de vorm die het nu is, werd pas in de 19e eeuw in de Verenigde Staten gevormd. Het is een traditie om zoete cadeaus voor kleine kinderen te kopen. De vorming van het beeld van de kerstman behoort tot dezelfde periode. Hij is een vrolijke goedhartige man die rijdt in een slee getrokken door rendieren en geschenken geeft aan goede kinderen.

In het moderne Amerika beginnen de religieuze vieringen van Kerstmis op 24 december, kerstavond. De mis wordt om middernacht gehouden, gevolgd door een uitbundig en vrolijk feest. Maar dit is slechts één schema. Voor de viering van Kerstmis beginnen Amerikanen zich van tevoren voor te bereiden, omdat geschenken moeten worden voorbereid voor alle familieleden en goede vrienden, en ansichtkaarten moeten worden ondertekend voor vrienden en collega's.

Op deze dag is het gebruikelijk om het huis te versieren met hulst, klimop en maretak. Holly geeft een persoon hoop en vertrouwen in de toekomst. Ivy wordt traditioneel gepersonifieerd met onsterfelijkheid. Maretak werd ver voor de geboorte van Christus vereerd. Dus de Kelten geloofden dat maretak veel kwalen kan genezen en het huis kan helpen beschermen tegen kwade spreuken. Dit is de oorsprong van de traditie om maretaktakken boven de ingang van het huis te hangen.

Dit is een traditioneel kerstfeest. Vergeet niet dat Amerika een multi-etnisch land is en dat de tradities in verband met deze viering meestal afhangen van het land waar de voorouders vandaan kwamen. Zo wordt Kerstmis anders besteed voor Amerikanen met Poolse en Hongaarse roots. Viering verschilt ook in verschillende regio's van de Verenigde Staten. In het zuiden wordt alles schitterender en op grotere schaal uitgevoerd dan in het noordelijke deel. En de viering van Kerstmis in Alaska vindt bescheidener en met eigen tradities plaats.

Aanbevolen: