Hoe Kerstmis Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Hoe Kerstmis Wordt Gevierd
Hoe Kerstmis Wordt Gevierd

Video: Hoe Kerstmis Wordt Gevierd

Video: Hoe Kerstmis Wordt Gevierd
Video: Hoe wordt kerst gevierd in de rest van de wereld? 2024, April
Anonim

Kerstmis wordt beschouwd als een van de belangrijkste feestdagen voor christenen, samen met Pasen. Katholieken vieren het op 25 december, orthodox - op 7 januari. Maar ondanks het verschil in kalenders, is de essentie van de vakantie hetzelfde: de vreugde van de geboorte van het kindje Jezus. Deze dag is gekleurd met een diepe spirituele betekenis en moet dienovereenkomstig worden besteed. Het beste van alles - met familie en vrienden.

Hoe Kerstmis wordt gevierd
Hoe Kerstmis wordt gevierd

Noodzakelijk

  • - pictogrammen en pictogramlamp;
  • - versieringen voor de kerstboom in de vorm van engelen;
  • - kut;
  • - kerststal.

instructies:

Stap 1

Als je Kerstmis van Christus goed wilt vieren, moet je je er van tevoren op voorbereiden, zoals de kerk leert. De kerststal begint op 27 november, probeer het te observeren. Als het je lukt, zul je vooral de vreugde van de vakantie volledig voelen. Het is niet nodig om strikt te vasten; begin met in ieder geval kleine beperkingen. Bovendien mogen de priesters tijdens dit vasten vis eten. Maar het belangrijkste is om te proberen geen woede, irritatie en slechte gedachten in je ziel toe te laten.

Stap 2

Al in de middag van 6 januari, wanneer het vasten eindigt, begin je je voor te bereiden op de komst van Kerstmis. Sinds onheuglijke tijden hebben christenen geprobeerd een sfeer in huis te creëren die overeenkomt met een heldere vakantie. Maak je huis schoon om het huis glanzend schoon te houden. Als er pictogrammen zijn, plaats er lampen voor, steek ze aan. Bedek de tafel met een plechtig tafelkleed, serveer prachtig. Volgens de Russische traditie zijn de kleuren van Kerstmis wit en blauw. Het is goed als de gerechten ook van deze tinten zijn.

Stap 3

Je hebt vast nog wel een kerstboom, want nog niet zo lang geleden vierde iedereen het nieuwe jaar. Versier het op kerstavond, de dag voor Kerstmis, met engelenbeeldjes en soortgelijke attributen. Je kunt ze kopen of zelf maken van bladgoud. Als je de traditie tot het einde wilt volgen, bereid dan een kerststal voor.

Stap 4

Bereid kutya voor - een gerecht gemaakt van gepelde tarwe. Week de korrels enkele uren, kook dan tot ze zacht zijn en voeg constant water toe. Voeg vervolgens rozijnen, gepureerde maanzaad, gehakte en geroosterde noten, gesmolten honing, zonnebloemhalva, een beetje kokend water toe en meng alles.

Stap 5

Als de eerste ster aan de hemel verschijnt, ga dan aan tafel. Begin je kerstmaaltijd met kutya, dit gerecht moet ook als cadeau worden geplaatst met pictogrammen. Er wordt aangenomen dat er 12 gerechten op tafel moeten worden geplaatst. Maar de kerk raadt niet aan om te veel te eten. Kerst is in de eerste plaats een feest voor de geest. Ga 's avonds naar het All-night Prayer, het is vergelijkbaar met de paasdienst, omdat het lang duurt en eindigt na middernacht.

Aanbevolen: