Hoe De Internationale Dag Van De Vriendschap Wordt Gevierd

Hoe De Internationale Dag Van De Vriendschap Wordt Gevierd
Hoe De Internationale Dag Van De Vriendschap Wordt Gevierd

Video: Hoe De Internationale Dag Van De Vriendschap Wordt Gevierd

Video: Hoe De Internationale Dag Van De Vriendschap Wordt Gevierd
Video: Dag van de Vriendschap: wie is jouw beste vriend(in)? 2024, April
Anonim

Op 27 april 2011 besloot de Algemene Vergadering van de VN een feestdag te houden ter ere van vriendschap. Deze dag was vastgesteld op 30 juli. Het doel van deze vakantie is om mensen aan te trekken voor sociale activiteiten, evenals een respectvolle perceptie van de culturen van verschillende landen van de wereld.

Hoe de Internationale Dag van de Vriendschap wordt gevierd
Hoe de Internationale Dag van de Vriendschap wordt gevierd

Het idee voor een viering van vriendschap komt uit Zuid-Amerika. Aan het begin van de 20e eeuw vertelden toeristen die Latijns-Amerika bezochten over een zeer interessante gewoonte, volgens welke er een bepaalde dag is om vrienden te ontmoeten. In de jaren 50 begonnen mensen in Paraguay deze feestdag te vieren op 30 april. Elk jaar won dit gebruik aan populariteit en in 2011 werd het uitgeroepen tot de officiële Vriendschapsdag en werd het uitgesteld tot 30 juli.

Landen vieren deze dag in overeenstemming met hun culturele tradities. In Rusland worden op Vriendschapsdag verschillende evenementen gehouden die gewijd zijn aan vriendschap tussen naties. Tribunes worden tentoongesteld op de stadspleinen, waar jonge acteurs en leerlingen van theaterscholen optreden. Ze praten over de culturele tradities van verschillende landen, spelen scènes na. Ook op deze feestdag houden de organisatoren verschillende wedstrijden onder de burgers van het land.

Op 30 juli kunnen de Russen een concertprogramma zien dat gewijd is aan vriendschap. En doe ook mee aan sportwedstrijden. De meest vriendelijke en hechte teams krijgen prijzen. Ter ere van Vriendschapsdag worden in sommige steden dansgevechten gehouden. De organisatoren van de vakantie zijn de kinderen niet vergeten. Op deze dag vinden kinderen verschillende spelletjes, animators, ballonnen en attracties.

Sommige theaters op deze officiële feestdag bevatten voorstellingen die gewijd zijn aan vriendschap. Jonge kijkers kunnen op deze dag bijvoorbeeld het toneelstuk "Verjaardag van Leopold de Kat" bekijken.

Russen vieren deze feestdag het liefst met vrienden. Als het weer het toelaat, kunt u de natuur in. Om een leuke en onvergetelijke tijd te hebben, organiseert u verschillende wedstrijden onder uw goede vrienden. En vergeet natuurlijk de cadeaus niet, want zelfs een klein souvenir zal je vriend erg in verrukking brengen!

Aanbevolen: