Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 25 Juni

Inhoudsopgave:

Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 25 Juni
Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 25 Juni

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 25 Juni

Video: Welke Feestdagen Worden Gevierd Op 25 Juni
Video: Feestdagen in Nederland 2024, April
Anonim

25 juni is een dag die rijk is aan feestdagen en belangrijke data. Allereerst is het de Dag van Vriendschap en Eenheid van de Slaven en de Dag van de Zeeman. Bovendien werden op deze dag de landen van het voormalige Joegoslavië onafhankelijk. De verjaardag op de 25e wordt gevierd door Anna, Maria, Ivan, Arseny en Stepan.

Welke feestdagen worden gevierd op 25 juni
Welke feestdagen worden gevierd op 25 juni

Zeemansdag

25 juni is een professionele feestdag voor degenen die hun leven hebben verbonden met de zee, de Dag van de Zeevarende (ook bekend als de Dag van de Zeevarende). De herdenkingsdatum is vrij recent vastgesteld, pas in 2010, bij resolutie nr. 19, ondertekend door de lidstaten van de Internationale Maritieme Organisatie op een conferentie in Manilla.

De oprichting van de feestdag kwam voort uit de behoefte om de aandacht te vestigen op het werk van de koopvaardijzeevaarders, die volgens statistieken tot 80 procent van alle wereldhandel uitvoeren.

Er zijn 1,5 miljoen professionals in de wereld, op de een of andere manier verbonden met de zee, en hun bijdrage aan de economie kan nauwelijks worden overschat.

Dag van vriendschap en eenheid van de Slaven

25 juni is een belangrijke datum voor 270 miljoen Slaven - de Dag van Vriendschap en Eenheid. De vakantie werd in de jaren 90 van de twintigste eeuw gecreëerd met als doel het culturele erfgoed en de historische herinnering aan de broedervolkeren te behouden. Het begon allemaal met de ondertekening door Rusland en Wit-Rusland van overeenkomsten over onderlinge samenwerking op ongelijke voorwaarden. De aanzet voor het vaststellen van een belangrijke datum was de ineenstorting van de USSR, toen veel onafhankelijke staten werden gevormd op het voormalige grondgebied, en er was een noodzaak om te heroverwegen en partnerschappen aan te gaan in de veranderde realiteit.

Vandaag wordt de Dag van Vriendschap en Eenheid met het grootste enthousiasme gevierd door Russen, Oekraïners en Wit-Russen.

Statehood Day in Slovenië en Kroatië

Op 25 juni 1991 scheidden Slovenië en Kroatië zich af van Joegoslavië. Sindsdien vieren Slovenen en Kroaten elk jaar op deze dag de Dag van de Staat (niet te verwarren met Onafhankelijkheidsdag). In beide landen is deze dag een feestdag die gepaard gaat met plechtige gebeurtenissen.

Dag van de Augsburgse Bekentenis

25 juni is een belangrijke lutherse feestdag - de dag van de Augsburgse Confessie. De gedenkwaardige datum wordt geassocieerd met de gebeurtenissen van 1955, toen het protestantisme in Duitsland eindelijk het bestaansrecht won. De denominatie van Augsburg verwijst naar de basisprincipes van het geloof van de vroege lutheranen, samengesteld door de metgezel van Maarten Luther, theoloog Philip Melanchthon in 1530. In de periode van 1946 tot 1947 was er een onverzoenlijke oorlog gaande tussen katholieken en protestanten, die de naam Schmalkalden kreeg en eindigde met de overwinning van de katholieken. Op 25 september 1955 werd echter de religieuze vrede van Augsburg gesloten tussen Karel V en de heersers van de protestantse landen, waardoor het lutheranisme werd gelegaliseerd.

Aanbevolen: