Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juni?

Inhoudsopgave:

Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juni?
Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juni?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juni?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Er Gevierd Op 27 Juni?
Video: De verzonnen feestdag van het Christendom 2024, April
Anonim

Op 27 juni zijn er meerdere religieuze feestdagen tegelijk. Op deze dag herdenkt de Russisch-orthodoxe kerk de wonderdoener Elisey Sumskiy en vereert ook het Tabyn-pictogram van de Moeder van God.

Tabyn Icoon van de Moeder Gods - het meest mysterieuze Russische icoon
Tabyn Icoon van de Moeder Gods - het meest mysterieuze Russische icoon

Wonderwerker Elisey Sumsky

De monnik Elisa wordt Sumy genoemd naar het dorp Suma, waar hij vandaan kwam.

Op 27 juni herdenkt de Russisch-orthodoxe kerk de wonderdoener Elisey Sumsky. Er is weinig bekend over het leven van deze heilige. De monnik Elisey van Sumy leefde in de 15e eeuw en kreeg een tonsuur in het Solovetsky-klooster.

Informatie over Elisha Sumskiy is te vinden in het leven van de heiligen Zosima en Savvaty van Solovetsk, dat vertelt over 'het wonder van een zekere jonge vrouw Elisa'.

Elisa werd beroemd dankzij een gebeurtenis die spreekt over de grote vroomheid van de oudste. Eens was de monnik Elisa, samen met andere broers, aan het vissen op de Vyg-rivier, 60 mijl van het klooster, toen ze een snelle dood voor hem voorspelden. De ouderling aanvaardde dit nieuws nederig, alleen was hij erg bedroefd dat hij het schema niet kon ontvangen. Toen besloten de broers Elisa naar Suma te brengen, waar de binnenplaats van het klooster was.

Ondanks de vele gevaren die onderweg op de loer lagen, bereikten ze veilig de plaats. Maar tot grote schrik van de broers stierf de monniksoudste. Na vurig gebed tot de heilige Zosima kwamen de doden tot leven en werden ze in het schema opgenomen. Daarna ontving hij de Heilige Communie en stierf opnieuw.

Na 100 jaar verscheen het graf van de monnik Elisa op het aardoppervlak en volgden getuigenissen van wonderbaarlijke genezingen. In de 18e eeuw werd Elisey Sumsky heilig verklaard door de Russisch-orthodoxe kerk.

Tabyn-icoon van de Moeder Gods

27 juni is ook het feest van het Tabynsk-icoon van de Moeder Gods, dat het meest mysterieuze icoon in Rusland wordt genoemd. Oude legendes worden ermee geassocieerd. Dit is een oude icoon met een donker gezicht van de Moeder van God, maar volgens de legende wordt de Moeder van God soms geopenbaard aan de uitverkorenen. Dit icoon werd vooral vereerd door de Kozakken.

Volgens een Chinese legende, vele eeuwen geleden, vestigde een oude monnik, die door de Zeven Rivieren reisde, zich in een hooiberg voor de nacht, en in een droom verscheen hem een icoon van de Moeder van God. Het was niet ver van het dorp Tabynskaya, vandaar de naam van het icoon. De monnik vertelde een vriend over zijn visioenen, een iconenschilder, en hij schilderde een ikoon, die in de kerk van het dorp Tabynskaya werd geplaatst.

De eerste verschijning van het Tabynsk-pictogram was helemaal aan het einde van de 16e eeuw voor Hierodeacon Ambrose, die van het hooien liep. Bij de zoutbron hoorde hij de woorden: "Neem mijn icoon." Ambrose keek om zich heen en zag een icoon van de Moeder Gods op een grote steen. Met grote eer werd ze overgeplaatst naar het klooster, maar in de ochtend verdween de icoon. Ze vonden haar bij de kloosterpoorten. Daarna werd de icoon van de Moeder Gods weer overgebracht naar de kerk, maar de volgende dag stond hij weer op de poort. Daarna werd besloten om een kapel over de icoon te bouwen.

De eerste buitenlandse kerk ter ere van het Tabyn-icoon van de Moeder Gods werd in Harbin gebouwd. Vanuit China kwam het icoon naar Australië, van daaruit werd het vervoerd naar San Francisco, waar het spoor van het Russische relikwie verloren ging.

Volgens de legendes werd het Tabynsk-icoon van de Moeder Gods veel gedragen tijdens een processie door Rusland, maar nergens vond het een toevluchtsoord voor zichzelf. En in 1765 vond de tweede verschijning van dit icoon plaats op dezelfde plaats in de buurt van de zoutbronnen. Drie Bashkir-herders zagen haar en begonnen met een bijl in het gezicht van de Moeder van God te hakken. Door het pictogram in 2 delen te splitsen, werden ze meteen blind. Maar terwijl ze zich overgaven aan gebeden en verzoeken om genezing, begonnen ze zich te wassen met zout water uit de bron en werden genezen. Na dit wonder werd de jongste van de herders gedoopt.

Tijdens de burgeroorlog nam de Kozak Ataman Dutov het Tabynsk-icoon van de Moeder Gods mee naar het buitenland. Ze was lange tijd in China. Nu is de locatie van dit pictogram onbekend.

Aanbevolen: