Welke Religieuze Feestdagen Worden Gevierd Op 17 Juli?

Inhoudsopgave:

Welke Religieuze Feestdagen Worden Gevierd Op 17 Juli?
Welke Religieuze Feestdagen Worden Gevierd Op 17 Juli?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Gevierd Op 17 Juli?

Video: Welke Religieuze Feestdagen Worden Gevierd Op 17 Juli?
Video: De verzonnen feestdag van het Christendom 2024, April
Anonim

17 juli wordt in de volksmond de dag van Andrey Naliv genoemd. Op deze dag herdenkt de Russisch-orthodoxe kerk Sint-Andreas, aartsbisschop van Kreta. Op 17 juli vinden de vieringen van het Svyatogorsk-pictogram van de Allerheiligste Theotokos "Tenderness" plaats.

Welke religieuze feestdagen worden gevierd op 17 juli?
Welke religieuze feestdagen worden gevierd op 17 juli?

Andreas van Kreta

Een populair gezegde is verbonden met deze dag: "Ozimi is geschikt in bulk, de haver is halfvol."

17 juli wordt in de nationale kalender de dag van Andrey Naliv genoemd. Deze bijnaam van de heilige weerspiegelt een bepaalde rijpingsperiode van het brood. Het is in deze tijd dat winter- en lentebroden de fase van wasachtige rijpheid ingaan en boekweit actief groeit.

Op deze dag worden gebeden gericht tot de genade van Sint Andreas van Kreta. Er is weinig over hem bekend. Hij kwam oorspronkelijk uit Damascus en begon op 14-jarige leeftijd in het klooster van St. Sava in Jeruzalem te wonen. Daarna diende Andrew als secretaris-sinchell onder Patriarch Theodore en in 679 nam hij deel aan het zesde Oecumenische Concilie, gehouden in Constantinopel. Aan het einde van de 7e eeuw werd hij aartsbisschop van Kreta.

Talloze kerkhymnen, gezangen, waarvan hij de auteur is, worden geassocieerd met de naam van Andreas van Kreta. De meest bekende is de "Grote Raad van Berouw", die 250 topars bevat, terwijl er in andere canons niet meer dan 30 zijn. Andreas van Kreta stierf in 720 of ongeveer 726.

Sint Andreas werd vaak herdacht in kerkdiensten. Dit komt door het feit dat de herinnering aan hem midden in de zomer valt, aan de vooravond van een belangrijke tijd voor de boeren. In centraal Rusland viel tegenwoordig vaak zware, langverwachte regen. Ze werden Andreevsky genoemd. Ze waren het meest wenselijk, omdat ze samenvielen met het vullen van oren. Vandaar de naam van de feestdag - de dag van Andrey Naliv.

Icoon van de Allerheiligste Theotokos "Tederheid"

17 juli is ook de herdenkingsdag van de grote martelaar Marina (Margarita). Op deze dag vieren volgens de kalender de engelen van Leonida, Margarita en Marina hun dag.

In de tijd van Ivan de Verschrikkelijke, in 1563, verscheen de vijftienjarige heilige dwaas Timothy, een inwoner van Voronichi, een voorstad van Pskov, op een avond de icoon van de Moeder Gods "Tederheid", die in die tijd was in de Voronicheskaya parochie St. George Church. Dit evenement vond plaats in de buurt van de rivier Lugovitsa. Timofey zag een prachtige uitstraling in de lucht. Uit de icoon klonk een stem die aankondigde dat over 6 jaar Gods genade op deze berg zou schijnen.

In 1569 verscheen dezelfde heilige dwaas Timoteüs op een dennenboom op een dennenboom de icoon van de Moeder Gods "Odigitria". Toen maakte Timoteüs een hokje voor zichzelf en bracht 40 dagen op die plaats door met vasten en bidden. Een prachtige stem afkomstig van het icoon beval de geestelijkheid en het volk om naar de Mees te komen met het icoon "Tenderness". Toen de processie de berg bereikte en de gebedsdienst begon, tijdens het lezen van het evangelie, werd de lucht gevuld met een geur en scheen er licht. Alle aanwezigen zagen de "Hodegetria" aan de pijnboom. Het werd samen met het icoon "Tenderness" in de kerk van de grote martelaar George geplaatst. Veel wonderbaarlijke tekenen en genezingen worden geassocieerd met deze iconen.

Aanbevolen: