Hoe Maak Je Kunststeen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kunststeen?
Hoe Maak Je Kunststeen?

Video: Hoe Maak Je Kunststeen?

Video: Hoe Maak Je Kunststeen?
Video: Muur decor met het effect van de kunstmatige steen is heel eenvoudig! Reparatie in de badkamer! 2024, Maart
Anonim

De steen wordt al lang gebruikt voor interieurdecoratie, gevels van gebouwen en landschapsontwerp. Het blijft tegenwoordig een populair materiaal, maar dankzij de ontwikkeling van technologie maakte natuursteen plaats voor kunststeen, wat echter een belangrijk nadeel heeft - hoge kosten in vergelijking met andere afwerkingsmaterialen. In dit opzicht vonden de nieuwsgierige geesten van volksambachtslieden een methode uit voor goedkope "thuis" -productie.

verscheidenheid aan stenen
verscheidenheid aan stenen

instructies:

Stap 1

Als je nadenkt over het maken van een kunststeen, beslis dan voor welk doel je het wilt gebruiken. Als je een kleine steen nodig hebt om te gebruiken voor landschapsarchitectuur, kun je overgebleven bouwmaterialen, gebroken steen, bakstenen, enz. Gebruiken.

een steen
een steen

Stap 2

Vorm de berg naar de gewenste maat en vorm naar wens.

Stap 3

Bereid de voeg voor en giet de resulterende mal.

Stap 4

Giet volgende lagen voegmiddel om de vorm van uw steen te voltooien.

Stap 5

Op de bouwmarkten worden speciale mallen voor het gieten van kunststeen verkocht. Ze zijn van twee soorten: plastic en polymeer.

Polymere vormen hebben om verschillende redenen de voorkeur. Ten eerste laten plastic exemplaren het effect van een natuursteenoppervlak niet toe, het blijkt te glad en glanzend te zijn. Het uiterlijk van een kunststeen, gegoten in een polymeervorm, verschilt praktisch niet van de natuurlijke. Ten tweede zijn polymeren veel duurzamer. Ten derde is het handiger om de afgewerkte kunststeen uit de polymeervorm te verwijderen vanwege de flexibiliteit van het polyurethaan waaruit het is gemaakt.

Stap 6

Kunststeen voor binnenwerk kan worden gemaakt van een gips- of cementmengsel.

Gebruik voor binnenafwerking een mengsel op gipsbasis, het is goedkoper, gemakkelijker om mee te werken en het gewicht van de steen zal relatief klein zijn.

Voor gevelwerkzaamheden heeft een cementmengsel de voorkeur, dit is duurzamer en minder gevoelig voor beschadiging.

Aanbevolen: