Hoe Volwassenen En Kinderen Op Oudejaarsavond Op Te Vrolijken?

Inhoudsopgave:

Hoe Volwassenen En Kinderen Op Oudejaarsavond Op Te Vrolijken?
Hoe Volwassenen En Kinderen Op Oudejaarsavond Op Te Vrolijken?

Video: Hoe Volwassenen En Kinderen Op Oudejaarsavond Op Te Vrolijken?

Video: Hoe Volwassenen En Kinderen Op Oudejaarsavond Op Te Vrolijken?
Video: Gelukkig Nieuwjaar 2024, April
Anonim

Binnenkort zal het volgende nieuwjaarsfeest weer komen, familieleden zullen samenkomen, vrienden met hun kinderen zullen op bezoek komen. Plezier, lawaai en herrie zullen beginnen, en dezelfde vraag zal door mijn hoofd gaan: "Wat en hoe de kinderen bezig te houden?"

Hoe volwassenen en kinderen op oudejaarsavond op te vrolijken?
Hoe volwassenen en kinderen op oudejaarsavond op te vrolijken?

Om de vakantie leuk en zonder negatieve gevolgen te laten zijn, kun je met z'n allen een heus interactief optreden verzorgen. Zowel kinderen als volwassenen moeten meedoen. Hoe meer mensen er zijn, hoe leuker de vakantie zal zijn.

Het onderstaande scenario kan als een idee worden beschouwd. Als je wilt, kun je er wijzigingen in aanbrengen en je eigen ideeën toevoegen.

Beeld
Beeld

Scenario van de nieuwjaarsvakantie "In Search of Magic":

Kinderen zitten in afwachting van de vakantie. Muziek speelt, stappen van de kerstman zijn te horen. De treurige grootvader Frost komt de hal binnen.

Sinterklaas: Hallo kinderen, hallo ouders! Ik liep een lange tijd naar je toe, kwam door een sneeuwstorm, moe - ik was uitgeput. Ik weet dat je wacht op de vakantie, je verwacht geschenken. Oh Oh oh…. Ik kwam bij je met droevig nieuws. My Snow Maiden, mijn kleindochter is helemaal slecht, ze was betoverd door een kwaadaardige tovenaar.

Hij houdt niet van de vakantiehorror, maar je ziet het nieuwe jaar in hem, verdriet, melancholie veroorzaakt. Dus besloot hij onze vakantie te verpesten. Hij betoverde het Sneeuwmeisje en de bomen staan allemaal in het bos. Een magisch horloge gestolen. En zonder een magische klok zal het nieuwe jaar nooit naar ons komen. Daarom, om de kwaadaardige tovenaar het hoofd te bieden, heb ik jouw hulp nodig. Wil je me helpen?

Kinderen: Ja!

Kerstman: Eerst moeten we de Sneeuwmaagd bellen, alleen is ze helemaal niet goed, ze verandert elke minuut in een klein meisje. Laten we samen met jou proberen haar vroegere uiterlijk terug te geven. Ik zal je opsommen wat de Sneeuwmaagd heeft, als ik het goed zeg - klap in je handen als ik me vergis - stamp met je voeten uit alle macht.

De Snow Maiden heeft mijn bontjas op de grond.

Ze heeft een vlecht tot op de grond

Ogen - lichten!

Er groeit een ijspegel op de neus

De tanden zijn haaien.

Draagt zijn pet

De maat is zo-en-kuyu! (laat een enorme hoed zien, zijn armen gespreid naar de zijkanten boven zijn hoofd).

Gebreide wanten, met bont aan de randen, En op de jurk van de geit loeien ze grommend!

De schoenen zijn mooi

Van folie genaaid.

De neus groeide als een aardappel

Je kunt niet met hem door de deur!

Ik heb haar schoonheid, slim en liefje, Maar nu is ze bij ons, het meisje is een ondeugend meisje !!!

Op dit moment rent het Sneeuwmeisje de hal in en begint de Kerstman bij de zoom van zijn bontjas te grijpen en te lachen. Grootvader Frost vangt haar op en wendt zich tot de kinderen.

Beeld
Beeld

Sinterklaas: Hier, jongens! Bewonder wat de tovenaar heeft gedaan.

Snow Maiden: Nou, wat deed hij? Hij speelde met me, maakte raadsels. Wil je dat ik raadsels voor je raad, je raadt ze niet in het leven?

Kerstman: Welke kinderen, kunnen we raadsels raden?

Kinderen: dat kunnen we!

Sneeuwmeisje: Nou, luister dan:

Woont in een bos, in een hut, de hele oude vrouw is krom:

Hatelijk, walgelijk, vriendelijk met Koshchei.

Gorynych komt op bezoek, ze vliegt met hem mee op een stoepa.

Huis op kippenpoten, spinnen en vlooien.

(Baba Jaga)

In het moeras dat excentriek zit, communiceert met kikkers, Hij kijkt hoopvol naar de lucht, probeert weg te vliegen.

Songs zitten allemaal te zingen als een jacht om te vliegen,

Hij was alles beu, nou ja, het is een moeras!!!

(Water)

Zijn naam is Kuzka, zwart als steenkool, Hij veegt de vloeren met een bezem, hij loopt geluidloos.

Hij heeft een vriendje, zijn naam is Nafanya, Hij woont bij Natasha, ga met de tram!

(Brownie Kuzya)

Hij heeft drie hoofden, Er zijn kleine vleugels.

De staart van het stuur zal hem vervangen, Hij wil Dobrynya eten!

(Zmey Gorynych)

Kerstman: Dus Snegurochka, dat is genoeg! Je hebt wat vreemde raadsels. Niet vouwen en niet oké, niet over het nieuwe jaar. Maar vandaag is een feestdag, je moet grappige en nieuwjaarsraadsels maken.

Snow Maiden: Nou, hier is er nog een! Er zal geen vakantie zijn, er zullen geen uren zijn en je zult de tovenaar niet aankunnen, hij is te schadelijk. Maar kijk, wat voor raadsels heeft hij me geleerd! En ik weet er nog een: "Drie, ja drie, ja drie, ja drie - hoeveel zullen er zijn, kijk!"

Sinterklaas: Kom op! Genoeg om onze kinderen in verwarring te brengen. Het is tijd voor de jongens en ik om op een lange reis te gaan om het geheim van de tovenaar te ontrafelen en hekserij te verdrijven. Laat de kinderen mijn rugzak op een lange reis ophalen en op pad gaan. Bedenk wat we mee moeten nemen:

(kinderen antwoorden "ja" of "nee")

Om eten op het vuur te koken, heb ik een pot in mijn rugzak! Zullen we een bolhoed nemen?

Lucifers zodat het vuur brandt, het licht niet smeulen! We nemen wedstrijden?

Ik neem een harige kat, hij zal altijd liedjes zingen, zodat het leuk is om te lopen en zodat we een manier kunnen vinden! De kat in je rugzak stoppen?

We hebben ook brandhout nodig, maar het is moeilijk om een rugzak te dragen! Zullen we brandhout meenemen?

In een rugzak - een enorme samovar!

Touw, mes, bal!

En om onze weg te vinden, moeten we de sporen volgen, we nemen een vergrootglas mee, dan zullen we deze sporen vinden!

Beeld
Beeld

De Sneeuwmaagd stopt, onder de woorden van de Kerstman, in een rugzak (tas / knapzak) wat van pas komt tijdens een wandeling:

Wauw! Wat voor rugzak ze verzamelden.

En ik wil met je mee.

Ik zal eerlijk helpen

En ik zal proberen me er niet mee te bemoeien.

Sinterklaas: Nou, wat? We nemen de Snow Maiden mee? Sta op, we gaan met je mee!

De Snow Maiden verdeelt de kinderen in twee teams. Kinderen moeten om de beurt alle verborgen sporen van de boze tovenaar vinden, die van tevoren overal verspreid en gelijmd zijn. (Sporen worden op gewone albumbladen getekend en uitgeknipt. Je kunt ook dierensporen tekenen zodat kinderen een beetje nadenken over welke sporen bij de tovenaar horen).

Nadat de sporen zijn gevonden, komen de teams weer bij elkaar.

Kerstman: Nou, we hebben het pad gevonden! Nu kunnen we het gebruiken om de wizard te bereiken!

De Snow Maiden geeft elk team twee grote sporen (één wordt op de grond gelegd en de tweede wordt aan de ouder van elk kind gegeven). Nu moet elk kind de afstand overbruggen, het gewicht volledig op één been overbrengen, terwijl zijn ouder de sporen herschikt. U kunt dus in een cirkel lopen of een afstand afleggen.

Nadat alle kinderen het aangewezen punt hebben bereikt, geeft het Sneeuwmeisje hen de eerste afbeelding van het tovenaarbriefje van de tovenaar (zie de lijst met vereiste items hieronder).

Snegurochka: Jullie zijn zulke geweldige kerels, gewoon een lust voor het oog! En terwijl jij aan het wandelen was, vond ik een stuk papier in het hol van de vos.

Sinterklaas: Wat heb je gevonden? Laat me eens kijken.

Snegurochka: Maar ik zal het je niet laten zien! Je haalt het niet in, je haalt het niet in…

Sinterklaas: Kom op, geef het aan iemand met wie ik praat.

Het Sneeuwmeisje begint te zeuren: "Dit is van mij, ik was de eerste die het vond." Pruilt haar lippen en draait haar rug naar de kinderen.

Kerstman: Kinderen, wat een vreugde, dit is het eerste deel van de magische spreuk van een boze tovenaar. Als we het met je proberen, vinden we de rest en redden we de vakantie. Laten we ons verheugen en klappen en verdrinken. (Kinderen doen wat de Kerstman doet).

Snegurochka: Misschien is het tijd om te stoppen? En dan nog gaan en gaan, het einde en de rand zijn niet te vinden. Maar eerst moeten we de botten kneden om niet moe te worden op de weg. Terwijl het Sneeuwmeisje oefeningen doet met de kinderen, schikt de Kerstman de spelden (spelden spelen de rol van kabouters).

Kerstman: Nou, je bent er klaar voor, ga je gang!

Ze draaien zich om en het Sneeuwmeisje steekt haar handen in de lucht: 'Waar gaan we heen, daar zijn de kabouters verderop? Dit zijn de dienaren van een kwaadaardige tovenaar. Ze laten ons niet binnen. (Begint te huilen).

Sinterklaas: Je moet niet eens treuren. Jij, Snegurochka, had een zak magische sneeuwballen. Dus geef het hier. (Maak van tevoren een tas met zachte ballen die van stof kunnen worden genaaid en gevuld met opvulling van polyester). Neem de kinderen mee op een sneeuwbal en sla deze kabouters omver. Laat ze bang voor ons worden en wegrennen.

Kinderen beginnen vrolijk met sneeuwballen te gooien. Nadat hij iedereen heeft verslagen, vindt de Kerstman een ander deel van de spreuk onder de spelden. Terwijl hij met de kinderen praat, haalt het Sneeuwmeisje de spelden eruit.

Kerstman: Hier hebben we nog een detail van een toverspreuk gevonden, maar we begrijpen nog steeds niet wat daar staat. Ben je moe na het gevecht? Zijn er gewonden? Het is tijd voor een hapje en een verfrissing.

Het Sneeuwmeisje zette een stoel weg, en daarop een pan met snoep en twee lepels. Naast de kinderen staan 2 stoelen met bordjes. Terwijl de Sneeuwmaagd alles aan het voorbereiden is, vertelt de Kerstman de voorwaarden van de wedstrijd.

Kerstman: Om ons een snack te geven, moeten we voedsel van een pan naar borden overbrengen. Wat voor eten heeft een echte zoetekauw? Rechtsaf! Snoep! Nu worden we verdeeld in 2 teams. Iedereen rent naar de pan, pakt een lepel (de Kerstman laat het allemaal zien), haalt het snoepje erbij uit de pan en draagt het naar het bord op de lepel, legt het op het bord en geeft de lepel door aan de volgende. Doorzichtig? Dan beginnen we onszelf op te frissen!

Kinderen voeren de taak uit.

Beeld
Beeld

Snegurochka: Wat zijn jullie slimme meiden, wat heb je lekker gekookt! Haal nu alle snoepjes uit elkaar, of ik eet ze allemaal zelf op. Snel snel!

Grootvader Frost: Kinderen, sorteer de snoepjes zo snel mogelijk, en als de Snow Maiden naar je toe komt rennen, bedek je borden met je handen.

Vrolijke muziek speelt, de Sneeuwmaagd begint naar iedereen toe te rennen en probeert het snoep te pakken. Kinderen lachen, schreeuwen en bedekken hun snoepjes met hun handpalmen. Terwijl het Sneeuwmeisje met de kinderen speelt, haalt de Kerstman een ander deel van de toverspreuk uit de pan.

Sinterklaas: Wat zijn jullie toch goede kerels! Dankzij jou hebben we nog een helft van de spreuk gevonden! Nou, iedereen rustte, iedereen verfrist zich? Het wordt tijd dat we weer op pad gaan. Volg mij, laten we met de magische trein naar de andere kant van het magische bos rijden.

Ze zijn allemaal in aanbouw, de Snow Maiden staat helemaal aan het einde. Muziek (locomotief) en iedereen begint chug-chug, dat-dat, iedereen ging in een cirkel en langs verschillende trajecten, soms langzaam, soms snel. (Kinderen zijn blij!).

Kerstman: Stop, stoomlocomotief !!! Je hebt ons al naar het bos gebracht! Jongens, ga in een kring staan, we bouwen een hut voor de nacht.

De kinderen maakten een cirkel en het Sneeuwmeisje en de Kerstman begonnen de stof op te rekken.

Snegurochka: Wat een hut hebben we!!! Nou ja, we lopen er allemaal tegenaan. Nu zijn de kinderen 's nachts, we hurken neer, sluiten onze ogen, slapen.

(Kinderen rennen onder de uitgerekte stof en hurken neer, doen alsof ze slapen).

Plots komt er een grote sprookjesbeer uit het bos…. (We wijzen vooraf een van de papa's aan als beer, instrueren hem en overhandigen hem een berenmasker). Hij zag een hut en wilde er ook in gaan wonen. Een beer loopt om de hut heen en klaagt: “Wat een heerlijke hut, daar wil ik ook in wonen. Ik klim erin (probeer onder de stof door te kruipen, maar het lukt niet). Dan klim ik op het dak, ik zal daar slapen (proberen erop te gaan liggen).

Sinterklaas: Ren eerder weg kinderen, anders breekt de beer nu het dak. (Alle kinderen rennen weg). Laten we hem wegjagen: Ga weg, grote beer, ga naar je hol !!!

De kinderen schreeuwen en de beer vertrekt.

Snegurochka: We hebben de beer weggejaagd, we zullen weer in slaap vallen.

(De hele actie wordt opnieuw herhaald, zo vaak mogelijk totdat de kinderen hun interesse verliezen).

Als de beer weer komt, stelt Snegurochka voor: Het lijkt erop dat we hebben geslapen, misschien zullen we spijt krijgen van de beer en hem een dutje laten doen, en dan gaan we verder?

Kinderen: Ja

Papa is een beer: Dank je, daarvoor zal ik je een stukje van het antwoord op de magische boodschap geven.

Kerstman: Zie je, jongens, je wordt altijd goed voor vriendelijkheid. Daarom zijn jullie goede kerels, jullie hadden spijt van de teddybeer, en in ruil daarvoor kregen jullie nog een deel van de toverspreuk.

Beeld
Beeld

Snow Maiden: Dus we kwamen bij de stormachtige rivier. (Vooraf wordt de stof die het huis was op de vloer gelegd in de vorm van een obstakel). Hoe komen we er doorheen? Ik heb een idee, we kunnen zwemmen, want het water is ijskoud, mooi, koud!

Kerstman: Kleindochter, je bent helemaal vergeten dat onze kinderen bang zijn voor de kou, ze kunnen niet het ijskoude water in, ze zullen bevriezen en ziek worden. Ik weet hoe ik moet helpen, mijn magische staf zal het water warm maken. (De kerstman raakt de stof aan met zijn staf). Nu kun je zwemmen.

Kerstman en Snegurochka trekken weer aan de stof, til hem op, op dit moment moeten kinderen en ouders de tijd hebben om er onderdoor te rennen totdat de golf (stof) is neergedaald. Kinderen rennen heen en weer zodra de stof omhoog komt en staat stil als deze omlaag gaat.

Sneeuwmeisje: Hoera! Ik vond nog een blad van een magische spreuk!!! Er is nog een beetje meer voor ons om door te gaan !! O, wat gebeurt er met mij? Ik ben verdraaid, verdraaid, gedraaid ….

Het sneeuwmeisje draait en rent weg /

Kerstman: Zie je, jongens, dit zijn allemaal trucjes van een boze tovenaar, hij zag dat we al dichtbij waren en was bang. En laten we sterk, krachtig verdrinken, hard klappen, stoten, stampen, Gelukkig Nieuwjaar roepen! (Kinderen herhalen alles na Sinterklaas). De tovenaar was bang voor ons, dus hij heeft het nodig. Horen!

De Sneeuwmaagd komt de zaal binnen, danst een prachtige dans. Roept de kinderen op om met hen te dansen.

Sneeuwmeisje:

Kinderen, jullie hebben me geholpen

Ze hebben me gered van de tovenaar!

Hij barstte uit zijn wrok:

Dat gezegd hebbende, het zal voor altijd schadelijk zijn!

Maar we hebben geen schade nodig….

We zullen eeuwenlang samen vrienden zijn!!!

Opa, hebben we een toverspreuk verzameld?

Sinterklaas: Nu zullen we zien. Kinderen, jullie moeten de delen van de spreuk verzamelen. Wie wil mij hierbij helpen?

Kinderen en de kerstman verzamelen de boodschap, en het Sneeuwmeisje danst met de rest van de kinderen in een cirkel.

Kerstman: Nou, kijk eens wat de tovenaar wegdreef! Dit is VRIENDSCHAP!!! Wat zijn we allemaal geweldige kerels. Blijf altijd aardig en vriendelijk. Oké, kinderen?

Kinderen: Ja!!!

Sneeuwmeisje:

Ja, de schurk is verslagen!

We hebben iedereen verrast met onze vriendschap.

Maar we hebben geen klok

Onze vakantie komt niet.

Opa, weten de kinderen wat nieuwjaarsvakantie is?

Hier weet ik:

Op deze nieuwjaarsvakantie leiden mensen een rondedans, Ze versieren de kerstboom en ontmoeten de gasten.

De tafel is altijd mooi gedekt, er ligt veel lekkers op

Kinderen krijgen speelgoed voor iedereen, iedereen gaat 's avonds naar bed, De kerstman gaat naar de jongens om ze cadeaus te geven !!!

De kerstman komt op dit moment met een zak met cadeaus en begint cadeaus te geven aan kinderen!

Kerstman: En nu moeten we de kerstboom aansteken zodat hij slim wordt en ons helpt de vakantie te beginnen.

Iedereen roept samen: “Een, twee, drie! Glans kerstboom! (Bij de derde poging wordt de slinger aan de boom aangestoken).

De kerstboom licht op en de klokken luiden.

Allemaal samen schreeuwen Hoera!!!

Snegurochka: Dus de vakantie is aangebroken!

Wij ontmoeten hem! We zeggen bedankt, we wensen je veel geluk!

Laten we nu dansen!

Sinterklaas, Sneeuwmeisje en kinderen dansen, nemen dan afscheid en vertrekken.

Lijst met ingrediënten voor een goed humeur:

  • Whatman papier waarop in grote letters "VRIENDSCHAP" staat. Verdeel het in 6 delen (dit zijn de details van de magische boodschap).
  • Rugzak of knapzak (pakket/tas).
  • Een pot, een pan, lucifers, een speelgoedkat, brandhout, een samovar, een touw, een mes, een bal (al het bovenstaande kan worden vervangen door afbeeldingen).
  • Getekende voetafdrukken van schoenen en verschillende dieren.
  • Sneeuwballen (ballen gemaakt van stof en vulling polyester).
  • Skittles (plastic flessen).
  • 2 stoelen of krukken.
  • 2 borden + 2 eetlepels + 2 kleine steelpannen.
  • Stof 2 - 2,5 meter (deken of laken).
  • Berenmasker (het wordt veel grappiger als je zelf make-up op het gezicht van een van de vaders schildert).
  • Snoep.
  • Kerstboom, gasten, muziek en goed humeur.

Regel een feest volgens dit scenario en u hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u uw gasten kunt entertainen!

Aanbevolen: