Een Vakantiemenu Maken

Inhoudsopgave:

Een Vakantiemenu Maken
Een Vakantiemenu Maken

Video: Een Vakantiemenu Maken

Video: Een Vakantiemenu Maken
Video: De kinderen kiezen | Collectu0026Go | Cisse u0026 Nokke 2024, April
Anonim

Voorbereiding op de vakantie is een fascinerend en interessant proces dat vreugde en plezier brengt bij het anticiperen op een leuk evenement. Naast het inrichten van de kamer, het plannen van entertainment en het opstellen van een vakantieprogramma, is het noodzakelijk om na te denken over een menu dat aanzienlijk verschilt van de dagelijkse tafel. Op zo'n dag wil ik vooral heerlijke, bijzondere en mooie gerechten proberen. Maar bij het plannen van een feestelijke tafel, moet u rekening houden met de smaak van de gasten, de combinatie van gerechten met elkaar en het budget.

Een vakantiemenu maken
Een vakantiemenu maken

instructies:

Stap 1

Elke goed voorbereide feesttafel moet één hoofdgerecht hebben. Meestal is dit een tweede gang van vlees: bijvoorbeeld karbonades in saus of kebab. Maar je kunt experimenteren en een ongewone en smakelijke soep serveren als de belangrijkste decoratie van de tafel. Bedenk welk gerecht jouw feesttafel niet kan missen. Het is raadzaam dat dit een recept is dat al vele malen is uitgeprobeerd, anders voldoet het misschien niet aan uw verwachtingen.

Stap 2

Overweeg voorgerechten en salades die bij het door u gekozen hoofdgerecht passen. Serveer bij voorkeur vleeswaren, groenten en kaas. Als de traditionele regels voor het serveren van snacks saai zijn, bereid dan kaas- en vleeshapjes met groenten of maak vleesrolletjes met meerdere vullingen. Koude hapjes bevatten ook augurken: zuurkool, augurken en tomaten. Maar niet iedereen durft ze op de feesttafel te zetten: ten eerste zien ze er niet altijd aantrekkelijk uit en ten tweede hebben ze een sterke geur, waardoor het aroma van andere gerechten wordt onderbroken. Daarom is het raadzaam om ze in te stellen wanneer de tweede wordt geserveerd.

Stap 3

Salades op het Russische feest nemen een speciale plaats in: ieders favoriete Olivier, haring onder een bontjas of salade met krabben zijn een integraal onderdeel geworden van de feesttafel. Maar als je ze beu bent en klaar bent om te experimenteren, probeer dan andere recepten. Salades met gekookte tong of kip zijn erg lekker, er zijn ook veel groentesalades. Vergeet niet om ze te maken met niet meer dan vijf ingrediënten. Besteed speciale aandacht aan dressings en sauzen: traditionele mayonaise is al op de achtergrond aan het verdwijnen, het kan worden vervangen door gezondere sauzen gemaakt van bijvoorbeeld olijfolie of zure room met kruiden. Zorg ervoor dat u ten minste één lichte salade bereidt zonder de vette dressing, aangezien sommige gasten mogelijk op dieet zijn.

Stap 4

Ook warme snacks nemen een belangrijke plaats in op tafel. Je kunt gebakken kip of gebakken vis koken, in porties gesneden. Hun porties moeten klein zijn, zodat er ruimte is voor het hoofdgerecht met een bijgerecht.

Stap 5

Het feestelijke menu wordt afgesloten met een dessert. De veiligste optie - cake, zelfgemaakte taarten - is geliefd bij bijna iedereen. Maak voor gewichtsbewuste gasten een fruitsalade of sorbet. Je kunt de maaltijd afsluiten met koude zoete cocktails.

Stap 6

Een goede feesttafel kenmerkt zich niet door een groot aantal gerechten en snacks, maar door de juiste selectie en aankleding. Maak niet hetzelfde soort maaltijden (bijvoorbeeld twee gevogeltegerechten of koude en warme vissnacks).

Aanbevolen: