Wat Te Doen Na Braken?

Wat Te Doen Na Braken?
Wat Te Doen Na Braken?

Video: Wat Te Doen Na Braken?

Video: Wat Te Doen Na Braken?
Video: Overgeven - Zelfzorg 2024, Maart
Anonim

Misselijkheid en braken zijn de reactie van het lichaam op het binnendringen van schadelijke stoffen in de darmen of kunnen symptomen zijn van een ziekte. Het is noodzakelijk om erachter te komen wat deze "uitbarsting" precies heeft veroorzaakt en corrigerende maatregelen te nemen.

Wat te doen na braken?
Wat te doen na braken?

Plotselinge misselijkheid en braken, die gepaard gaan met diarree, gerommel in de buik, lichte koorts en zwakte, zijn meestal gerelateerd aan tekenen van voedselvergiftiging. In dit geval is het noodzakelijk om de maag met een grote hoeveelheid vloeistof te spoelen. Drink dan 5-7 tabletten actieve kool.

Misselijkheid en braken, in combinatie met ernstige diarree (mogelijk vermengd met bloed), grote zwakte en koorts kunnen tekenen zijn van een darminfectie. Ernstig braken, vergezeld van verkleuring van de ontlasting, geelheid van de huid en donker worden van de urine, is een zeker teken van virale hepatitis. Als u een acute darminfectie of hepatitis vermoedt, moet u dringend een ambulance bellen.

Als misselijkheid en braken periodiek optreden en gepaard gaan met pijn in de buik, maag, zure oprispingen, bittere smaak in de mond, verkleuring van de ontlasting, chronische diarree, constipatie - dit zijn tekenen van een ernstige ziekte. Ziekten van de darmen, maag, zenuwstelsel, enz. kan dergelijke symptomen geven. In deze gevallen zal de eliminatie van misselijkheid en braken pas plaatsvinden na behandeling van de onderliggende ziekte.

Het stoppen van braken, dat om verschillende redenen is gebaseerd, kan worden uitgevoerd met Motilium- en Cerucal-tabletten. Cerucal is een geneesmiddel dat het braakproces op het niveau van de hersenen stopt en wordt daarom gebruikt bij braken na traumatisch hersenletsel, migraine, maagatonie, nierziekte, gastro-enteritis.

Cisapride werkt sneller dan Cerucal, maar het is effectief bij braken, wat optreedt in verband met de pathologie van het spijsverteringskanaal. Drink Cisapride 15 minuten voor de maaltijd in een hoeveelheid van 1-2 tabletten.

Voor de behandeling van braken bij zwangere vrouwen met symptomen van toxicose, wordt het medicijn Kokulin gebruikt, waarvan het doseringsschema door een arts moet worden voorgeschreven.

Frequent braken kan ernstige uitdroging veroorzaken, dus drink veel vocht.

Aanbevolen: