Terwijl American Women In Business Day Wordt Gevierd

Terwijl American Women In Business Day Wordt Gevierd
Terwijl American Women In Business Day Wordt Gevierd

Video: Terwijl American Women In Business Day Wordt Gevierd

Video: Terwijl American Women In Business Day Wordt Gevierd
Video: American Business Women's Day 2024, Mei
Anonim

Op 22 september 2012 wordt in Amerika de Dag van de vrouw in het bedrijfsleven (American Business Women's Day) gevierd. De datum valt samen met de oprichting van de American Business Women's Association (ABWA), die een nieuwe nationale feestdag initieerde. Het werd in 1986 goedgekeurd door president Ronald Reagan. Het doel van de septembervieringen is om werkende dames te verenigen en hun bijdrage aan de economie van het land te evalueren.

Terwijl American Women in Business Day wordt gevierd
Terwijl American Women in Business Day wordt gevierd

Het begin van de beweging van feministen voor vrouwenrechten in de Verenigde Staten van Amerika wordt beschouwd als 1848, toen honderden mensen de verklaring ondertekenden waarin werd opgeroepen om een einde te maken aan discriminatie van vrouwen. Trouwens, onder de eerste activisten waren drie Russische immigranten - Elizabeth Cady Stanton, Susan B. Anthony en Emma Goldman.

Vervolgens nam het Amerikaanse Congres wetten aan die organisaties verbieden om jonge moeders in dienst te nemen. Genderdiscriminatie is verdwenen uit door de overheid gefinancierde onderwijsprogramma's. Amerikaanse burgers kregen toegang tot alle beroepen die in het verleden traditioneel als 'mannelijk' werden beschouwd. Volgens Amerikaanse statistieken vallen ondernemende dames het meest actief de geneeskunde, het recht, de reclame en de techniek binnen.

In 1949 richtte Hilary Bufton, een koopman uit Kansa, samen met verschillende feministen de Association of American Women in Business op. De penetratie van vrouwen in de commerciële sfeer nam onmiddellijk dramatisch toe. Dus aan het begin van de jaren 90 hadden ze al 4 miljoen kleine bedrijven met een totale waarde van $ 50 miljoen. Volgens de website www.calend.ru zullen in 2012 meer dan 57 miljoen vrouwen met een eigen bedrijf in Amerika worden geëerd.

De vakantie van zakenvrouwen werd snel populair in het land. ABWA-deelnemers vinden: deze dag moet niet alleen succesvolle ondernemers samenbrengen, maar ook iedereen die alleen maar van een eigen bedrijf droomt. Sociale status, ras, religie en burgerschap zijn niet belangrijk voor feministen. Toegegeven, het kreeg niet de status van een internationale Amerikaanse zakenvrouwendag.

Niettemin worden op 22 september recepties en vieringen ter ere van de zakenvrouw gehouden bij niet-gouvernementele organisaties in alle Amerikaanse staten. Ze eren de meest actieve werkers en helpen beginners. Er worden rapporten gelezen, er worden bedrijfstrainingen gegeven over de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten bij een vrouwelijke leider.

Volgens ABWA's Facebook-pagina zal de American Business Women's Day plaatsvinden op 26 september 2012 in Reno, Nevada. Zakenvrouwen uit verschillende delen van het land worden uitgenodigd in het Atlantis Casino Resort, gelegen nabij Reno-Tahoe Airport. De meest populaire geschenken voor Amerikaanse zakenvrouwen zijn tegenwoordig elite-pennen, laptops, smartphones, tablets en USB-kaarten.

Aanbevolen: