Terwijl Rode Halve Maan Wordt Gevierd

Terwijl Rode Halve Maan Wordt Gevierd
Terwijl Rode Halve Maan Wordt Gevierd

Video: Terwijl Rode Halve Maan Wordt Gevierd

Video: Terwijl Rode Halve Maan Wordt Gevierd
Video: Something Bizarre Found on the Moon Has Scientists Speechless 2024, Mei
Anonim

Een van de grootste humanitaire gemeenschappen ter wereld is het Internationale Rode Kruis, de Rode Halve Maanbeweging. Het heeft tot doel de gezondheid en het leven van mensen te beschermen, menselijk lijden te verlichten en de menselijke waardigheid te verdedigen, met name in de landen van het Midden-Oosten en tijdens gewapende conflicten.

Terwijl Rode Halve Maan wordt gevierd
Terwijl Rode Halve Maan wordt gevierd

Op 8 mei viert de mensheid de Internationale Dag van het Rode Kruis, Rode Halve Maan. Dit evenement wordt gehouden op de verjaardag van de oprichter van de beweging, Jean-Henri Dunant, die alle vrijwilligers samenbracht die in de 19e eeuw de gewonden op de slagvelden hielpen.

In 1863 richtte Dunant het Internationale Comité van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan (ICRC) op, dat pas in 1928 zijn officiële naam kreeg. Deze beweging is niet één geheel. Het omvat 187 nationale verenigingen, de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen en het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC). Elke beweging heeft zijn eigen juridische status en vervult zijn functies, maar de basisprincipes zijn voor alle organisaties hetzelfde.

In Rusland werd tijdens de viering van de Internationale Dag van het ICRC en ter ere van de 145e verjaardag van het Russische Rode Kruis, Rode Halve Maan, op 15 mei de traditionele actie "Lentemaand van Vriendelijkheid" gehouden, waaronder het helpen van gehandicapten kinderen, eenoudergezinnen en grote gezinnen, liefdadigheidsconcerten enz.

Ter ere van het ICRC-jubileum legden Rode Kruis-medewerkers een herdenkings "steeg van het Russische Rode Kruis" aan (met zaailingen van sierheesters en bomen). De steeg was niet ver van het metrostation Akademicheskaya geplant. De actie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het ICRC en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Alle deelnemers aan het evenement kregen souvenirlinten en speciale literatuur.

Ter ere van de 145e verjaardag van het ICRC in Rusland, heeft FSUE Publishing and Trade Center Marka een postenvelop uitgegeven “Russische Rode Kruis 145 jaar. In dienst van barmhartigheid en humanisme." Een dergelijke samenwerking tussen het Russische ICRC en het uitgeverscentrum "Marka" is een effectieve en massale "Rode Kruis"-propaganda van de ideeën van humanisme en barmhartigheid.

Aanbevolen: