Hoe De Zweedse Vlagdag Wordt Gevierd Op 6 Juni

Inhoudsopgave:

Hoe De Zweedse Vlagdag Wordt Gevierd Op 6 Juni
Hoe De Zweedse Vlagdag Wordt Gevierd Op 6 Juni

Video: Hoe De Zweedse Vlagdag Wordt Gevierd Op 6 Juni

Video: Hoe De Zweedse Vlagdag Wordt Gevierd Op 6 Juni
Video: Kern menswees Deel 6 Coba Nieman 2024, Mei
Anonim

Swedish Flag Day wordt sinds 1983 als een nationale feestdag in het land beschouwd. Het was gebaseerd op twee historische gebeurtenissen: op 6 juni 1523 werd Gustav Erickson koning van Zweden. En op 6 juni 1809 werd in het land een nieuwe Zweedse grondwet aangenomen. De Zweedse Vlagdag wordt sinds 1916 traditioneel gevierd.

Hoe de Zweedse Vlagdag wordt gevierd op 6 juni
Hoe de Zweedse Vlagdag wordt gevierd op 6 juni

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste symbool van het evenement wordt beschouwd als een blauwe vlag met een geel kruis uit de 16e eeuw. Volgens een koninklijk besluit van 1569 moest zo'n kruis op strijdbanieren worden aangebracht. In alle veldslagen droegen soldaten trots de vlag van Zweden

Stap 2

Sinds 1916 wordt er een feestelijke parade gehouden in het belangrijkste stadion van Stockholm. Daarop presenteerde de koning de vlaggen van Zweden aan gemeenschappen en organisaties. Later werd besloten het evenement over te hevelen naar het Skansen Museum. Dienovereenkomstig gingen de plechtige kenmerken van 6 juni verloren. Het Zweedse volk houdt niet van pracht en praal, daarom waren ze helemaal niet tegen het feit dat 6 juni bescheiden en op een familiale manier werd gevierd.

Stap 3

Pas in 1983 werd 6 juni uitgeroepen tot Nationale Dag van Zweden. Desondanks blijft hij een arbeider, wat perfect het karakter van de inwoners van het land laat zien - ingetogen en onverschillig voor identiteiten.

Stap 4

De toespraken van de topfunctionarissen en de huldiging van de Zweedse vlag worden nu 's avonds gehouden, wanneer de mensen weer aan het werk zijn en voor de tv-schermen kunnen gaan zitten of naar de centrale straten kunnen gaan.

Stap 5

Op 6 juni is het hele land in blauwe en gele kleuren geschilderd. Op percelen, huizen en zelfs balkons ontstaan panelen. De Zweden zijn overweldigd door trots, wat hun terughoudendheid volledig compenseert.

Stap 6

Als je begin juni in Zweden aankomt, zul je teleurgesteld zijn als je jezelf van tevoren een beeld hebt gegeven van ijdelheid en feest. Maak een wandeling door schattige Europese straatjes, kijk in de gezichten van deze trotse mensen, die, zelfs op hun eigen vakantie, blijven werken, pas nadat ze hun huis van tevoren met parafernalia hebben versierd. Natuurlijk zal de innerlijke sfeer van de stad op 6 juni anders zijn dan alle andere dagen, maar meer ook niet.

Stap 7

In restaurants en bars kun je jonge mensen ontmoeten die zich in een rustig gezelschap hebben verzameld om de vakantie te vieren. Wie weet sluit jij je bij ons aan en feliciteer je ze uit de grond van ons hart!

Aanbevolen: