Hoe Was De Nacht Van De Musea In St. Petersburg?

Inhoudsopgave:

Hoe Was De Nacht Van De Musea In St. Petersburg?
Hoe Was De Nacht Van De Musea In St. Petersburg?

Video: Hoe Was De Nacht Van De Musea In St. Petersburg?

Video: Hoe Was De Nacht Van De Musea In St. Petersburg?
Video: St. Petersburg Vacation Travel Guide | Expedia 2024, April
Anonim

Museumnacht is een spannend evenement dat één keer per jaar in veel Europese landen plaatsvindt. Ook in ons land wordt het traditie. In 2012 vond in St. Petersburg, net als in Moskou en vele andere steden van Rusland, het evenement plaats in de nacht van 19 op 20 mei.

Hoe was de Nacht van de Musea in St. Petersburg?
Hoe was de Nacht van de Musea in St. Petersburg?

instructies:

Stap 1

Dit evenement valt samen met de Internationale Dag van de Musea, die op 18 mei wordt gevierd. De essentie komt erop neer dat slechts één keer per jaar, voor een relatief klein bedrag, elke inwoner van het land de mogelijkheid heeft om meerdere musea tegelijk te bezoeken op onconventionele tijden - avond- en nachturen.

Stap 2

Volgens informatie die is gepubliceerd op de officiële website van het evenement in St. Petersburg, groeit het aantal deelnemers aan de Nacht van Musea en bezoekers elk jaar. Zo namen in 2012 77 museale locaties deel aan het project, 18 meer dan het jaar ervoor. Onder de nieuwe leden waren het Museum of Puppets, de Theaterbibliotheek, het Museum van de Academie voor Beeldende Kunsten, enz. Bovendien werden die avond vier gratis locaties geopend: de Izaäkkathedraal, het museum van de geschiedenis van het brouwen, het paviljoen van de dienststallen in Tsarskoye Selo en het restauratie- en opslagcentrum Staraya Derevnya.

Stap 3

Bezoekers hadden de mogelijkheid om vooraf een enkel ticket te kopen tegen een prijs van 300 roebel, wat hen het recht gaf om zonder uitzondering op excursie te gaan naar een van de musea die in de actie waren vermeld. Het programma van het evenement was erg rijk, want de Nacht van de Musea omvat niet alleen auteursexcursies, maar ook masterclasses, concertuitvoeringen, performances en historische reconstructies. Bijvoorbeeld in de bibliotheek voor hen. M. Yu. Lermontov, een stilering van een gemaskerd bal vond plaats, in de tentoonstellingshal van de Narva Triumphal Gates was er een pneumatische schietbaan, waar verschillende soorten historische wapens werden gepresenteerd, enz.

Stap 4

De vakantie eindigde met een algemene graffitishow op het grondgebied van de Petrus- en Paulusvesting, waaraan professionele artiesten en amateurs deelnamen. Het evenement resulteerde ook in een enquête onder bezoekers van de Museumnacht. Het is merkwaardig dat iets minder dan de helft van de respondenten antwoordde dat ze het museum voor de laatste keer in de huidige maand hadden bezocht. En ongeveer een derde van de deelnemers aan het onderzoek deed een voorstel om de openingstijden van de musea in St. Petersburg ten minste één dag per week te verlengen tot 22.00 uur.

Aanbevolen: