Hoe Was De Nacht Van De Musea In Moskou?

Inhoudsopgave:

Hoe Was De Nacht Van De Musea In Moskou?
Hoe Was De Nacht Van De Musea In Moskou?

Video: Hoe Was De Nacht Van De Musea In Moskou?

Video: Hoe Was De Nacht Van De Musea In Moskou?
Video: Путеводитель по Москве на каникулах | Expedia 2024, Mei
Anonim

In 2012 namen ongeveer 180 tentoonstellingslocaties in Moskou die tot middernacht open waren, deel aan de Night at the Museum-campagne. Velen van hen hadden lange rijen bezoekers. Ook verschillende concerten die in de parken van Moskou werden georganiseerd, trokken de aandacht.

Hoe was de Nacht van de Musea in Moskou?
Hoe was de Nacht van de Musea in Moskou?

instructies:

Stap 1

Er zijn twee podia op het grondgebied van Gorky Park - jazz en academisch. Het Nationaal Filharmonisch Orkest van Rusland, onder leiding van Vladimir Spivakov, trad hier op als onderdeel van het Chereshnevy Les-festival. Er waren zoveel mensen dat de veiligheidsdienst vóór het concert geen bezoekers meer de zaal binnenliet, maar toen was dit incident geregeld, en iedereen die wilde genieten van de stemmen van prachtige operazangers had de kans om het te doen.

Stap 2

In het Central House of Artists, aan de overkant van Gorky Park, is het Football Museum gevestigd. De expositie omvatte het werk van fotojournalist Alexander Abaza, evenals video-opnamen van wedstrijden van verschillende jaren van de nationale teams van de USSR en Rusland. Er werd ook een vertoning van de film "Match" georganiseerd. De aandacht van het publiek werd echter meer getrokken door het concert van Elena Burova, dat plaatsvond naast het Central House of Artists in het Muzeon-park.

Stap 3

Er heeft zich ook een rij verzameld in de Tretyakov-galerij op Krymsky Val, waar de tentoonstelling "The Triumph of Kaissa" is geopend. Op de tweede verdieping van het gebouw vond een simultaan schaakspel plaats tussen internationaal grootmeester Maria Manakova en de artiesten, wat veel aandacht van het publiek trok.

Stap 4

Een populaire plek onder Moskovieten en gasten van de hoofdstad was Artplay, een centrum voor hedendaagse kunst, op het beroemde dak waarvan tot drie uur 's nachts de premières van korte films werden vertoond.

Stap 5

Een andere zeer populaire plek in dit project is het Moscow Museum of Modern Art. Talrijke bezoekers werden opgewacht door de directeur van het museum Vasily Tsereteli met een medewerker van de tentoonstellingsafdeling Alexei Novoselov. Voor wie dit museum in het kader van het project wil bezoeken, werd dit jaar een vooraanmelding georganiseerd op een speciale website.

Stap 6

Een van de meest opmerkelijke gebeurtenissen van de Museumnacht was de optocht van kunstenaars door het centrum van Moskou. Dit gebeurde na de door de schrijvers geïnitieerde "Control Walk" en "Poetic Readings". Maar in dit geval wezen de organisatoren van het evenement op het gebrek aan politieke ondertoon. Honderden mensen namen deel aan de processie, die leek op een parade, en de orde werd gehandhaafd door wetshandhavers. Alles verliep rustig en zonder incidenten, Yuri Samodurov - de curator van het Nomadic Museum of Contemporary Art - beoordeelde de implementatie als "vijf".

Aanbevolen: