Hoe Kies Je Een Koffer?

Hoe Kies Je Een Koffer?
Hoe Kies Je Een Koffer?

Video: Hoe Kies Je Een Koffer?

Video: Hoe Kies Je Een Koffer?
Video: Hoe kies je het volume van je reistas of koffer? - A.S.Adventure 2024, April
Anonim

Als je op reis gaat of een zakenreis hebt, vergeet dan niet om een comfortabele en ruime koffer mee te nemen. Tegenwoordig kun je een koffer kopen in elk winkelcentrum of in een speciaalzaak, maar om ervoor te zorgen dat de aankoop je niet teleurstelt, moet je de juiste koffer kiezen die aan je behoeften voldoet. Waar moet je als eerste op letten bij het kopen van een koffer?

Hoe kies je een koffer?
Hoe kies je een koffer?
  1. Schat het volume van de koffer en de kosten ervan: hoeveel komt de reputatie van de fabrikant overeen met de aangegeven prijs? Is een koffer van dit formaat geschikt voor jou? Kies een koffer zo dat je niet nog een paar tassen hoeft mee te nemen met dingen die er niet in passen.
  2. Let op het materiaal waarvan de koffer is gemaakt. Synthetische stof gemaakt van nylon- en polyestervezels is bestand tegen vocht, vuil en krassen (het is raadzaam om een koffer te kopen met waterafstotende impregnering). Koffers gemaakt van plastic met metalen chips hebben een hoge framesterkte, maar het materiaal zelf is bang voor krassen. Maar kunststof met titaniumchips is niet bang voor stoten, krassen of andere mechanische beschadigingen. Elegante leren koffers, die er het meest representatief uitzien, zijn veel minder praktisch - ten eerste worden ze als de zwaarste beschouwd en ten tweede kan leer gemakkelijk worden gescheurd of bekrast.
  3. Koop geen koffer met de wielen op dezelfde as. Elk wiel moet onafhankelijk van elkaar draaien en koffers met vier wielen worden met recht als het meest praktisch beschouwd. Kies dan het beste voor een koffer die is voorzien van een blokkeerrem: in dit geval hoef je je geen zorgen te maken dat de koffer van je af rolt. Kofferwielen moeten van metaal zijn, omdat volledig plastic wielen minder betrouwbaar zijn.
  4. Het model moet volledig in de behuizing worden ondergedompeld - in dit geval zal het niet breken.
  5. Let op ritsen en andere sluitingen: kies bij voorkeur koffers met kunststof ritsen, omdat deze veel beter bestand zijn tegen temperatuur dan metalen. Hoe breder de sluiting, hoe beter: de meest betrouwbare sluiting wordt geacht minimaal 8 mm breed te zijn.
  6. Bekijk de sloten eens goed: hoe betrouwbaar zijn ze? Trouwens, in dure en hoogwaardige koffermodellen zijn er meestal meerdere sloten: een ervan is gecodeerd en de andere zijn vergrendeld met een sleutel. Speel bij het kopen van een koffer met een hangslot op veilig en koop meteen een paar vergelijkbare sloten in reserve. Als het hangslot kapot gaat, kunt u het altijd vervangen door een reserveslot.

Aanbevolen: