Wie Heeft Het Nieuwe Jaar Uitgevonden?

Wie Heeft Het Nieuwe Jaar Uitgevonden?
Wie Heeft Het Nieuwe Jaar Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het Nieuwe Jaar Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het Nieuwe Jaar Uitgevonden?
Video: Staatsveiligheid zoekt nieuwe improvisatietalenten 2024, April
Anonim

Iedereen houdt van deze heldere en magische vakantie! En iedereen wacht wanneer het eindelijk mogelijk zal zijn om de ballenlantaarns, kleurrijke regen en klatergoud te krijgen, sneeuwvlokken te snijden en een kerstboom op te zetten. Iedereen weet dat Nieuwjaar de gelukkigste vakantie is, de meest verwachte en buitengewone. Iedereen weet alles van deze feestdag, maar heeft iemand de vraag gesteld: waar komt het geliefde nieuwjaar eigenlijk vandaan?

Wie heeft het nieuwe jaar uitgevonden?
Wie heeft het nieuwe jaar uitgevonden?

Elke Russische persoon uit de eerste jaren van zijn leven kent de nieuwjaarsvakantie. Iedereen weet hoe ze het moeten vieren, wat ze op deze dag koken, hoe ze de kerstboom versieren en het appartement (huis) versieren. Maar wil je eigenlijk niet weten hoe lang deze feestdag al bestaat en hoe je die moet vieren? Maar het verhaal van het nieuwe jaar is erg interessant en geweldig!

Het blijkt dat het nieuwe jaar werd geboren in het oude Egypte! Stel je voor, deze feestdag werd niet alleen in Rusland gevierd, maar over de hele wereld. Archeologen hebben ooit een vaartuig gevonden in een Egyptische opgraving waarop stond "Het begin van het nieuwe jaar". Maar het nieuwe jaar werd niet alleen in Egypte gevierd: deze feestdag werd gevierd in verschillende landen van de wereld, alleen de data waren voor iedereen anders. En hoewel de datum van het nieuwe jaar voor elk land anders was, was het feestprincipe hetzelfde: verkleed je, versier het huis, feliciteer elkaar.

Specifiek in Rusland verscheen het nieuwe jaar in de lente, toen het christendom werd geïntroduceerd. Je raadt het goed: het was net met Pasen. Later besloot prins Jan III om de nieuwjaarsdag in september in te stellen, waarop de rechten en contributies werden betaald. De logica was dat mensen hun schulden afbetaalden en in vrede begonnen te leven. De groothertog zelf feliciteerde het gewone volk met het nieuwe jaar en gaf iedereen appels.

Na Johannes III heeft Peter I een grote bijdrage geleverd aan ons traditionele nieuwjaar, hij was het die de traditie introduceerde met versieringen van dennen- en dennentakken, klatergoud en kerstboomversieringen. En hij was het die de mensen vertelde om van 1 januari tot 7 januari plezier te hebben en te dollen! De traditie is hier tot op de dag van vandaag mee gestopt.

Sindsdien is de feestdag al enkele eeuwen onderhevig aan herhaaldelijke veranderingen, maar uiteindelijk vieren we ons geliefde nieuwjaar vanaf 31 december voor een hele week! En deze datum werd vastgesteld met de komst van de Gregoriaanse kalender.

John III vond het nieuwe jaar in Rusland uit, maar toch verdient Peter I speciale dankbaarheid, die prachtige tradities heeft geïntroduceerd die we tot op de dag van vandaag volgen. Trouwens, als je dit verhaal zo veel mogelijk inkort, maar het hoofdidee verlaat, krijg je een uitstekende nieuwjaarstoast!

Aanbevolen: