Wie Heeft Het Mango-festival In India Uitgevonden?

Wie Heeft Het Mango-festival In India Uitgevonden?
Wie Heeft Het Mango-festival In India Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het Mango-festival In India Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het Mango-festival In India Uitgevonden?
Video: Pakistan Mango Festival in Ankara 14 August 2018 2024, Mei
Anonim

Het is onwaarschijnlijk dat het nu mogelijk zal zijn om de naam absoluut nauwkeurig vast te stellen van de persoon die als eerste op het gelukkige idee kwam om van de mangovakantie een internationaal festival te maken. Sinds 1987 wordt dit kleurrijke evenement echter jaarlijks in Delhi gehouden met de steun van de hoogste structuren in de leiding van India.

Wie heeft het Mango-festival in India uitgevonden?
Wie heeft het Mango-festival in India uitgevonden?

Onder de organisatoren en curatoren van het International Mango Festival in India, de Delhi Tourism and Transportation Development Corporation (DTTDC), ondergeschikt aan het Ministerie van Handel en Industrie van India, de Administration for the Development of the Export of Agricultural and Groceries (APEDA - Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority), de National Horticultural Board (NHB) en de gemeenteraad van New Delhi. Maar hoe kan het ook anders, want voor India is mango een nationaal symbool samen met de Bengaalse tijger of de lotusbloem.

Hindoes vereren deze vrucht als een heilige plant - de personificatie van gezondheid en overvloed. Volgens een oude legende verscheen mango op het land van India met de deelname van de Boeddha zelf - de vrucht werd hem toegestuurd in een tijd van pijnlijke meditatie. Nadat hij zijn honger had gestild, zei Boeddha tegen zijn discipel om een bot te planten en waste toen zijn handen recht boven deze plek. Zoals de legende zegt, gluurde er onmiddellijk een spruit uit de grond, die al snel veranderde in een prachtige boom - de "koning der vruchten". Het houden van een internationaal festival voor Indiase burgers is echter niet alleen een eerbetoon aan religieuze tradities, maar ook een manier om specifieke economische voordelen te behalen.

Wereldwijd zijn er meer dan 1365 mangovariëteiten geregistreerd, waarvan er meer dan 1000 op het grondgebied van de Indiase staat groeien. En niet minder dan 500 soorten en ondersoorten van deze "koning der vruchten" worden jaarlijks getoond op het Delhi Festival. Bezoekers van de feestelijke evenementen kunnen niet alleen de uiterlijke en smaakverschillen van verschillende variëteiten waarderen in de kleurrijke etalages van boeren uit verschillende delen van het land, maar ook culinaire meesterwerken van mango proeven, vakkundig bereid door lokale en bezoekende chef-koks. En veel recepten zullen Europeanen echt geweldig lijken - bijna niemand anders had immers gedacht dat mango's bijvoorbeeld kunnen worden gekookt of gebakken.

De vakantie is niet beperkt tot het proeven van exotische gerechten - het programma van het festival omvat veel verschillende wedstrijden, quizzen en gewoon kleurrijke evenementen, begeleid door traditionele Indiase muziek en dansen. Opgetogen toeristen dragen hun indrukken van deze actie over de hele wereld, samen met de indrukken, recepten voor gerechten worden verspreid. Als gevolg hiervan groeit de vraag naar dit fruit op het grondgebied van andere staten, en India kan niet bang zijn voor het volume van de mango-export en dus voor het inkomen van zijn boeren.

Andere Indiase staten en steden houden ook hun eigen mangofestivals. Zoals veel feestdagen in deze staat (en er zijn er veel in India) worden ze gehouden volgens de maankalender, dus de exacte data van de gebeurtenissen veranderen elk jaar. In 2012 kon 4 dagen lang worden genoten van het Delhi Mango Festival - van 5 tot en met 8 juli.

Als u het International Mango Festival in Delhi of een soortgelijke vakantie elders wilt bezoeken, kunt u de nodige achtergrondinformatie vinden op de websites van de toeristische afdelingen van de respectieve Indiase staten, op de officiële DTTDC-pagina, in het festivalprofiel op sociale netwerken en op tal van andere Russische en Indiase internetbronnen.

Aanbevolen: