Wie Heeft American Flag Day Uitgevonden?

Wie Heeft American Flag Day Uitgevonden?
Wie Heeft American Flag Day Uitgevonden?

Video: Wie Heeft American Flag Day Uitgevonden?

Video: Wie Heeft American Flag Day Uitgevonden?
Video: What is Flag Day? | Flag Day Facts For Kids 2024, April
Anonim

De jaarlijkse American Flag Day werd uitgevonden in 1885. Het was toen dat de schoolleraar Sigrand het voor zijn studenten organiseerde. Vervolgens promootte deze vernieuwende opvoeder in veel artikelen voor de media en persoonlijke brieven de viering van 14 juni als de geboortedag van de vlag (Vlagdag).

Wie heeft American Flag Day uitgevonden?
Wie heeft American Flag Day uitgevonden?

Op 14 juni 1889 bedacht een basisschoolleraar in New York een kleurrijke vakantie voor de kinderen van hun ouders. Zijn plan om Flag Day te vieren werd goedgekeurd door de New York State Board of Education. Al snel werden er op scholen in andere staten flag Day-evenementen gehouden. In de jaren negentig ging de viering verder dan onderwijsinstellingen: de Society of the Sons of the Revolution of New York begon vlaggendag te vieren, en daarna andere openbare organisaties.

Op aanbeveling van kolonel Leach, historicus bij de Society of the Sons of Revolution in Pennsylvania, benaderde de Society of Colonial Communities of America de burgemeester van Philadelphia met een voorstel om op 14 juni Flag Day te vieren. Op deze dag begonnen ze speciale lessen voor studenten te bedenken, waarbij elke student een kleine vlag kreeg.

Al snel keurde Edward Brooks, hoofd van openbare scholen in Philadelphia, de Flag Day-processie op Independence Square goed. Schoolkinderen droegen vlaggen, zongen liederen en hielden patriottische toespraken.

In 1894 vaardigde de gouverneur van New York een decreet uit om stadsgebouwen te versieren voor American Flag Day. Burgers begonnen vlaggen aan gebouwen te hangen, om hun patriottisme te demonstreren. Met steun van het ideologische meesterbrein - lerares Sigranda - werd de Vereniging Vlaggendag opgericht. Onder auspiciën van deze gemeenschapsorganisatie werd Flag Day gevierd op scholen in Chicago met de deelname van meer dan 300.000 kinderen.

Elk jaar vieren steeds meer scholen American Flag Day. In dit verband verklaarde president Woodrow Wilson in 1916 officieel de datum van 14 juni als Vlaggendag voor alle onderwijsinstellingen van de Verenigde Staten van Amerika. In 1949 bracht president Truman de feestdag naar een nieuw niveau op basis van de Act of Congress, 14 juni uitgeroepen tot Nationale Vlaggendag.

Aanbevolen: