Wie Heeft National Hot Dog Day In De VS Uitgevonden?

Wie Heeft National Hot Dog Day In De VS Uitgevonden?
Wie Heeft National Hot Dog Day In De VS Uitgevonden?

Video: Wie Heeft National Hot Dog Day In De VS Uitgevonden?

Video: Wie Heeft National Hot Dog Day In De VS Uitgevonden?
Video: How Hot Dogs Are Made 2024, Mei
Anonim

Op 18 juli vieren inwoners van de Verenigde Staten van Amerika jaarlijks een van hun nationale feestdagen - Hot Dog Day. Dit feest is bedacht door fabrikanten van halffabrikaten vleeswaren. En in 1957 stelde de Amerikaanse Kamer van Koophandel de feestdag officieel in.

Wie heeft National Hot Dog Day in de VS uitgevonden?
Wie heeft National Hot Dog Day in de VS uitgevonden?

Een hotdog is een heerlijk broodje worst of worst en jus. Soms worden er ook groenten en kaas aan dit gerecht toegevoegd. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent "hotdog" "hotdog".

Er zijn verschillende versies van de oorsprong van dit gerecht en zijn naam. Volgens een van hen is de hotdog uitgevonden door een Duitse slager. Hij verkocht warme worstjes verpakt in een gesneden broodje en besprenkeld met kruidensaus. Het broodje worst is erg populair geworden onder de bevolking. In die tijd maakte een Franse cartoonist grapjes over het favoriete eten van de Duitsers, tekende in plaats van worst de favoriete hond van de slager en signeerde onderaan: "Hod-dog". Sindsdien heet dit gerecht zo.

De hotdog kwam in 1860 naar Amerika. Emigranten uit Duitsland toonden de Amerikanen de technologie van het maken van worsten. En de Yankees maakten van hotdog hun nationale gerecht. Tegen de jaren 30 van de 20e eeuw waren hotdogs een van de meest geliefde fastfoodproducten in de Verenigde Staten. Ook is bekend dat de Amerikaanse president Franklin Roosevelt zijn gast, de Britse koning George VI, trakteerde op een broodje met worst in het Witte Huis.

Ter ere van National Hot Dog Day organiseren Amerikanen verschillende wedstrijden om de meest originele hotdogs te bereiden en ze snel op te eten. Ook op deze dag houden Amerikanen zich aan verschillende regels. Mensen ouder dan 18 jaar mogen geen ketchup op de hotdog gieten. Je moet het uitsluitend met je handen eten, en de saus die op je vingers komt, mag nooit met een servet worden afgeveegd of met water worden afgewassen. Gewoon likken! Het is ook verboden om het broodje worst op het porseleinen bord te leggen.

National Hot Dog Day in de Verenigde Staten is altijd levendig en leuk. Amerikanen kijken er elk jaar naar uit. En het gebeurde zo dat ze het onlangs voor meer dan één dag vieren, maar voor heel juli, beginnend te vieren vanaf de Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten - 4 juli.

Aanbevolen: