Wie Heeft Het World Free Fall Festival In De VS Uitgevonden?

Wie Heeft Het World Free Fall Festival In De VS Uitgevonden?
Wie Heeft Het World Free Fall Festival In De VS Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het World Free Fall Festival In De VS Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Het World Free Fall Festival In De VS Uitgevonden?
Video: ران بانقتان الحلقة 154 RUN BTS مترجم للعربية/ ENG SUB RUN BTS Ep 154 HD FULL EPISODE TURN CC 2024, Mei
Anonim

Al meer dan 20 jaar trekt de stad Quincy, Illinois, elke zomer duizenden liefhebbers van bird-eye jumping. Op dit moment wordt daar het World Free Fall Festival gehouden, dat is uitgevonden en georganiseerd door dezelfde extreme minnaar.

Wie heeft het World Free Fall Festival in de VS uitgevonden?
Wie heeft het World Free Fall Festival in de VS uitgevonden?

Het Free Fall Festival ontstond en werd in veel landen beroemd dankzij de Amerikaanse luchtvaartveteraan Don Kirlin. Van kinds af aan gewend aan de cockpit, toen hij in 1946 nog op de schoot van zijn vader zat tijdens het vliegen met de Ercoupe, kon hij zich zijn leven niet voorstellen zonder luchttransport. En zijn favoriete tijdverdrijf, dat hij zijn hele leven met zich meedroeg, was het spannende parachutespringen.

Wetende dat duizenden mensen over de hele wereld zijn passie delen, besloot hij een Free Fall Convention te organiseren die alle fans van extreem springen van grote hoogte zou kunnen verenigen. En in 1990 hield hij het eerste vrije valfestival.

Dankzij de hoge professionaliteit en vaardigheid van de deelnemers, de verscheidenheid aan luchtvervoer en de hoogste veiligheidsnormen tijdens parachutespringen, consolideerde dit festival bijna onmiddellijk zijn status als wereldwijd en werd het een mijlpaal van Amerika. Elk jaar verzamelt het meer en meer fans van de vrije val die willen deelnemen aan dit opwindende evenement.

Op het World Free Fall Festival springen ongeveer 5.800 parachutisten van een hoogte van 4 tot 7 kilometer uit verschillende luchtvoertuigen - van Boeings en zeldzame sportvliegtuigen tot ballonnen. Mensen uit 60 landen nemen deel aan deze 10-daagse marathon en maken meer dan 50 duizend sprongen vanuit vogelperspectief. Tijdens het festival zijn er ook seminars en workshops over freestyle vrije val, de selectie van speciale uitrusting voor skydivers en fotografie tijdens het springen.

Naast het georganiseerde festival staat Don Kirlin ook bekend als een gulle filantroop. Na elk evenement stuurt hij meer dan $ 100.000 naar verschillende goede doelen.

Aanbevolen: