Hoe Schrijf Je Een Groet Voor Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Groet Voor Een Bruiloft?
Hoe Schrijf Je Een Groet Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Schrijf Je Een Groet Voor Een Bruiloft?

Video: Hoe Schrijf Je Een Groet Voor Een Bruiloft?
Video: Persoonlijke ceremonie bruiloft: 8 tips - SIT u0026 TALK TWD 2024, Maart
Anonim

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Schrijf uw felicitaties van tevoren. Als je er ooit aan hebt gedacht, dan herinner je je dat het heel moeilijk is om oprechte wensen over te brengen. Daarnaast zou ik zo'n felicitatie willen doen, zodat het goed opvalt tegen de achtergrond van anderen.

bruiloft
bruiloft

Waar te beginnen

Vergeet niet dat je het paar felicitaties gaat sturen. Zeg dat nu de pasgetrouwden samen zijn, hun leven ten goede zal veranderen. Geef overtuigende redenen, maar vermijd hints van huishoudelijke en financiële voordelen. Er mogen alleen lichte, uitzonderlijk goede wensen zijn.

Bij het opstellen van een felicitatie komen in de regel banale zinnen voor de geest. De pasgetrouwden hoorden ze meer dan eens bij andere vieringen. Dergelijke zinnen moeten meedogenloos worden verwijderd. Voeg uitspraken en spreekwoorden zorgvuldig toe om dubbelzinnigheid te voorkomen. Bovendien wekt het gebruik van gezegden en veelvoorkomende uitdrukkingen de indruk dat je het paar niets te zeggen hebt. Overweeg dit punt.

Begin met precies de namen van de jongeren te kennen. Het feit is dat gasten op een bruiloft vaak namen verwarren. Controleer de informatie vooraf om een gênante situatie te voorkomen. Lees de begroeting nog eens aandachtig. Zorg ervoor dat er geen leerzame toon is. Laat de opbouw en het advies aan jezelf over. Ben je twee keer zo oud als pasgetrouwden en denk je vijftig keer meer ervaring te hebben? Toch moet je jezelf niet toestaan om neerbuigend of leerzaam van toon te zijn.

Noem nooit familie-ontberingen in uw felicitaties. De pasgetrouwden hebben vakantie, de herinneringen eraan moeten helder zijn. Weinig mensen zullen het leuk vinden als een familielid of vriend feliciteert dat het gezinsleven niet altijd rustig zal zijn. Zorg ervoor dat je dankbaarheid uitspreekt voor het feit dat de pasgetrouwden je hebben uitgenodigd voor de viering. Zeg dat je blij bent om de vreugde te delen en dat je dit moment met trots zult herinneren.

Wat te doen als er geen ideeën zijn?

Koop een passend briefkaart. Het assortiment in de winkels is groot, maar het is beter om een exclusieve ansichtkaart per stuk aan te schaffen. Voeg originaliteit toe aan uw wensen. Als je geen ideeën hebt, gebruik dan je gebruikelijke verjaardagsgroeten als basis. Voeg poëtische vergelijkingen toe, het is goed om poëzie op te nemen. Kies degene die absoluut geschikt zijn. Voeg je eigen poëzie toe als het echt goed geschreven is. Lees geen gedichten zoals op sommige bruiloften. Het kwatrijn is voldoende.

Denk goed na over de eerste en laatste felicitaties. Zij zijn degenen die het best worden herinnerd. Onderteken de felicitaties. Als ze twintig jaar later ansichtkaarten doorzoeken, zullen mensen je herinneren. Oefen thuis, lees de felicitatie meerdere keren. Let tijdens het lezen op de opbouw van zinnen. Neem de tijd, de toespraak moet expressief zijn.

Aanbevolen: