Hoe Organiseer Je Een Dorpshuwelijk?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Dorpshuwelijk?
Hoe Organiseer Je Een Dorpshuwelijk?

Video: Hoe Organiseer Je Een Dorpshuwelijk?

Video: Hoe Organiseer Je Een Dorpshuwelijk?
Video: Hoe organiseer je een event? Gebruik het stappenplan van MBO Amersfoort! 2024, Mei
Anonim

Landschappen op het platteland kunnen de perfecte achtergrond zijn voor een themahuwelijk. Omdat de oorspronkelijke Russische rituelen zijn vervangen door de gebruikelijke burgerlijke huwelijksceremonie, kan een echte Russische bruiloft zelfs voor Russische burgers een exotische vakantie worden.

Hoe organiseer je een dorpshuwelijk?
Hoe organiseer je een dorpshuwelijk?

Noodzakelijk

  • - een vrolijk gezelschap van gasten;
  • - positieve stemming;
  • - rode jurk voor de bruid;
  • - een drietal paarden;
  • - toastmeester bekend met de tradities van het Russische volk;
  • - een muzikaal ensemble, een DJ of "in het slechtste geval" een lokale accordeonist.

instructies:

Stap 1

Het is niet mogelijk om echte oude Russische huwelijksceremonies in moderne omstandigheden te herhalen, daarom zijn ze tijdens een thematische ceremonie gepland in een lichte, decoratieve vorm. De Russische bruiloft duurt drie dagen. Op de eerste dag werden in beide huizen tafels gedekt: bij de bruidegom en bij de bruid. Vertegenwoordigers van de bruidegom kwamen naar het huis van de jongeman voor losgeld. De geschiedenis van deze ritus is geworteld in het diepe verleden, toen het de gewoonte was om letterlijk een vrouw voor zichzelf te kopen. Na een succesvolle deal ging de bruid naar de kerk, waar haar minnaar al op haar wachtte met zijn gasten. Bij andere huwelijksceremonies was de bruidegom ook aanwezig bij het losgeld, dan was er een mogelijkheid om hem voor de gek te houden en de nepbruid naar buiten te brengen, en iemand die als haar vermomd was.

Bruiloft in oude Russische stijl
Bruiloft in oude Russische stijl

Stap 2

Na de huwelijksceremonie verspreiden de bruid en bruidegom zich naar hun huizen, die elk hun eigen feest hebben. Pasgetrouwden moeten op deze dag vasten. Ze mogen alleen water, kwas of andere niet-alcoholische dranken drinken. De bruid moet bescheiden in de hoek zitten, bedekt met een zakdoek. Ze mag niet praten, maar ze mag wel huilen. Men geloofde dat hoe meer de bruid huilt, hoe rijker het gezin zal zijn, dus deed ze haar best, en haar vrienden, moeders en uitgenodigde rouwenden hielpen haar hierbij. Tegen de avond van de eerste huwelijksdag werd de bruid begeleid naar het huis van de bruidegom voor de eerste huwelijksnacht. Gelukkig is het vandaag niet nodig om de dag in tranen door te brengen en kan er samen een feest worden georganiseerd.

Trouwen in het dorp
Trouwen in het dorp

Stap 3

Op de plaats van het feest worden de jongeren begroet met grappen en grappen, die hen uitnodigen om het huwelijksbrood te proberen. Het kan gekruld brood of kurnik zijn. Volgens de traditie werd in beide huizen van de bruid en bruidegom een bruiloftskurnik gebakken. Het moet lang zijn, gelaagd, met rijst, gehakte eieren en vlees. Bovenop is de kip versierd met deegfiguurtjes.

Bruiloft kurnik - een attribuut van een rustieke bruiloft
Bruiloft kurnik - een attribuut van een rustieke bruiloft

Stap 4

Een prachtige bruiloftsstoet zullen drie witte paarden zijn, die de pasgetrouwden naar de plaats van viering zullen brengen om de klokken te luiden. Ook bruidskleding is het vermelden waard. De trouwjurk mag niet wit zijn, maar rood. Deze kleur symboliseert rijkdom, plezier en puurheid. Het pak van de bruidegom kan wit zijn met een rood overhemd, of je kunt hem verkleden als een meester, in een rijkelijk versierde kaftan.

Geschikte stoet voor een dorpshuwelijk
Geschikte stoet voor een dorpshuwelijk

Stap 5

De originele muzikale begeleiding kan optredens zijn van lokale folkensembles en gemoderniseerde remixcomposities van Russische volksliederen. Gasten kunnen zich vermaken met wedstrijden en spelletjes, aangezien het Russische volk er genoeg heeft.

Liederen en dansen op een bruiloft in het dorp
Liederen en dansen op een bruiloft in het dorp

Stap 6

Al het plezier op de eerste dag van de bruiloft is opgedragen aan de jongeren. Ze moeten een symbolisch vuur aansteken - de haard van een nieuw gezin, het geslacht van de eerstgeborene bepalen door humoristische waarzeggerij, alle munten verzamelen die de gasten op de met stro bedekte grond zullen strooien. Op de tweede dag van de bruiloft rusten de gasten en dienen de pasgetrouwden hen. Dit is nog een reden voor het plezier. Meestal wordt op deze dag vissoep geserveerd en "vergeten" ze de lepels op tafel te zetten. Ze zullen van de jongeren moeten worden gekocht. Hoe energieker de jongeren zijn, hoe meer redenen ze zullen bedenken om geld in te zamelen bij gasten.

Stap 7

Een bruiloftsfeest kan gevierd worden in een gewone boerderij, die passend ingericht moet worden voor de gelegenheid. In sommige outbacks van ons land zijn er nog steeds bewaard gebleven oude adellijke huizen, rijkelijk versierd met houtsnijwerk, of moderne gebouwen gestileerd in de oudheid. Als het je lukt om zoiets te huren, wordt het een echt succes. In het warme seizoen kunt u genieten van een feest in de frisse lucht. De banketlocatie moet worden versierd met slingers die in de schemering een romantische sfeer zullen creëren.

Aanbevolen: