Huwelijksregistratie In Het Buitenland: Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Huwelijksregistratie In Het Buitenland: Voor- En Nadelen
Huwelijksregistratie In Het Buitenland: Voor- En Nadelen

Video: Huwelijksregistratie In Het Buitenland: Voor- En Nadelen

Video: Huwelijksregistratie In Het Buitenland: Voor- En Nadelen
Video: Gearrangeerde huwelijken in India 2024, Mei
Anonim

Een bruiloft in het buitenland is een kans om een mooie vakantie te regelen die soepel overgaat in een huwelijksreis. Daarom zijn resorts als de Malediven, Mauritius, Seychellen en mediterrane landen met een warm en zonnig klimaat het populairst onder toekomstige pasgetrouwden. De officiële registratie van het huwelijk buiten het thuisland kent echter een aantal moeilijkheden en juridische nuances.

Huwelijksaate in het buitenland
Huwelijksaate in het buitenland

Voordelen van een huwelijk in het buitenland laten registreren

De voordelen van een bruiloft in het buitenland liggen voor de hand - zo'n helder evenement zal nog gedenkwaardiger en ongebruikelijker zijn. Daarnaast bieden veel hotels kortingen op accommodatie in de beste kamers, galadiners en het organiseren van romantische avonden voor pasgetrouwden.

In tegenstelling tot de wijdverbreide misvatting over de hoge kosten van bruiloften in het buitenland, kunnen pasgetrouwden zelf een mooie vakantie regelen, die niet meer kost dan een huwelijksfeest met vrienden en familie in een restaurant in hun thuisland.

Een ander pluspunt is dat je daar kunt gaan waar zomers weer is. Daarom kunnen jonggehuwden zelfs in de winter zichzelf een zomer- en huwelijksceremonie geven in prachtige zomeroutfits.

Een even belangrijk voordeel is de afwezigheid van ongenode gasten. En je hoeft zeker niet uit beleefdheid ongewenste gasten op de bruiloft uit te nodigen.

Nadelen van het registreren van een huwelijk in het buitenland

Niet in alle landen is het mogelijk om een huwelijksakte te verkrijgen, die wettelijk bindend is in Rusland. En waar je het kunt krijgen, duurt de papierwerkprocedure enige tijd.

Niet alle gasten die je op de bruiloft wilt zien, gaan naar het buitenland. Iemand heeft immers beperkte financiële middelen en iemand heeft niet genoeg vrije tijd.

Het grootste nadeel van het huwelijk buiten het thuisland is het zogenaamde papierwerk. Voor de officiële registratie van het huwelijk in het buitenland is het vereist om vooraf een pakket documenten op te stellen, deze in een vreemde taal (meestal Engels) te vertalen, de vertalingen notarieel te bekrachtigen, een apostille op te stellen en de documenten vervolgens naar het consulaat of een andere organisatie te sturen wiens rechtsgebied de goedkeuring omvat van documenten voor de officiële registratie van buitenlandse huwelijken.

Voor burgers van de Russische Federatie is volgens de regels van het Haags Verdrag legalisatie in de vorm van een apostille vereist. Deze procedure houdt in dat bij het registreren van een huwelijk in landen die partij zijn bij het Haags Verdrag, het noodzakelijk is om documenten die zijn afgegeven door een andere staat goed te legaliseren. Deze procedure kost tijd. Het kan meer dan een werkweek duren om documenten te legaliseren, aangezien de pasgetrouwden naar notarissen en vertalers moeten gaan.

Als het land waar het huwelijk plaatsvindt geen partij is bij het Haags Verdrag, wordt de legalisatieprocedure ingewikkelder. Om het huwelijk thuis te legaliseren, moeten pasgetrouwden het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie en het consulaat van een vreemde staat bezoeken.

Aanbevolen: