Hoe Een Cadeau Naar Het Buitenland Te Sturen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cadeau Naar Het Buitenland Te Sturen
Hoe Een Cadeau Naar Het Buitenland Te Sturen

Video: Hoe Een Cadeau Naar Het Buitenland Te Sturen

Video: Hoe Een Cadeau Naar Het Buitenland Te Sturen
Video: Vinted toch niet zo makkelijk? 2024, April
Anonim

Het leven "verstrooit" vaak dierbaren in verschillende steden en landen. Voor de feestdagen wilt u uw dierbaren echter niet zonder cadeau achterlaten, en u beperken tot alleen felicitaties aan de telefoon. Er is een uitweg - u kunt een geschenk per post sturen.

Hoe een cadeau naar het buitenland te sturen
Hoe een cadeau naar het buitenland te sturen

Noodzakelijk

  • - Cadeau;
  • - het paspoort;
  • - geld;
  • - achternaam, naam, patroniem en adres van de ontvanger.

instructies:

Stap 1

Dit dient vooraf te gebeuren, bij voorkeur anderhalve maand voor de vakantie. Bekijk bij het kiezen van een geschenk de lijst met dingen die niet naar een bepaald land mogen worden verzonden. Naast wapens en drugs heeft elke staat het recht om zijn eigen beperkingen op te leggen. U kunt bijvoorbeeld geen beddengoed naar Australië sturen, loten naar Canada, draadloze telefoons naar Engeland en sieraden naar Frankrijk.

Stap 2

Bij aankomst op het postkantoor selecteert u het type zending dat bij u past. Als het geschenk minder dan twee kilogram weegt, kunt u het in een klein pakket verzenden - het kost u veel minder. Als het gewicht hoger is, stuur het cadeau dan in een eenvoudige of waardevolle verpakking. In het tweede geval moet u de kosten van de verzending aangeven, zodat het pakket verzekerd is. Hoe hoger het aangegeven bedrag, hoe duurder de portokosten. Bij een eenvoudig pakket geeft u niets aan, maar het postkantoor vergoedt de kosten van het geschenk niet als het zoekraakt.

Stap 3

Verpak het geschenk zo dat het niet beschadigd raakt, maar ook gemakkelijk kan worden geopend voor inspectie bij de douane. Hobbelig polyethyleen is meestal het meest geschikt voor deze doeleinden. Losse stoffen dienen luchtdicht verpakt te worden.

Stap 4

Schrijf op het pakket de achternaam, voornaam, patroniem en adres van de ontvanger en vermeld vervolgens uw contactgegevens. Vul het verzendformulier ook in in de internationale taal of de taal van het land waar de geadresseerde woont.

Stap 5

Vul de douaneaangifte in vier exemplaren in, vermeld daarin alle verzonden artikelen, hun gewicht en waarde.

Stap 6

Betaal de portokosten en bewaar de ontvangstbewijzen die de betaling en verzending van het geschenk bevestigen.

Aanbevolen: