Hoe Driekoningen Op 19 Januari Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Driekoningen Op 19 Januari Te Vieren?
Hoe Driekoningen Op 19 Januari Te Vieren?

Video: Hoe Driekoningen Op 19 Januari Te Vieren?

Video: Hoe Driekoningen Op 19 Januari Te Vieren?
Video: Driekoningen 2024, Mei
Anonim

De doop van de Heer is een christelijke feestdag die gevierd wordt ter ere van de doop van Jezus Christus in de Jordaan door Johannes de Doper. De katholieke kerk viert deze feestdag op 6 januari en de orthodoxe kerk op 19 januari.

Hoe Driekoningen op 19 januari te vieren?
Hoe Driekoningen op 19 januari te vieren?

instructies:

Stap 1

Vóór de doop is het gebruikelijk om reinheid te brengen, dit wordt gedaan om alles schoon te besprenkelen met het verlichte water dat uit de kerk van de feestdienst is meegebracht om zichzelf te beschermen tegen boze geesten. Vanaf de ochtend van 19 januari gaan gelovigen naar de kerk, en tot lunchtijd worden er feestelijke diensten gehouden in de kerken en het belangrijkste sacrament van de feestdag is de zegening van water.

Stap 2

Er wordt aangenomen dat heilig water niet verslechtert, dus het kan lange tijd worden bewaard. De orthodoxen plaatsten het in de rode hoek, naast de pictogrammen. Er wordt ook aangenomen dat een druppel van een heiligdom de zee heiligt. Je kunt gewoon, ongewijd water nemen en daar een beetje Driekoningenwater toevoegen, waardoor al het water wordt geconsacreerd.

Stap 3

Aan de vooravond van Driekoningen, 18 januari, stelde de kerk een strikt vasten in. Tegelijkertijd wordt water ingewijd in kerken en op de vakantie zelf op 19 januari - in reservoirs en op verschillende plaatsen waar water wordt genomen. Er wordt aangenomen dat een persoon met doopwater de genade van God ontvangt door geloof, dat zijn ziel zuivert. Volgens de gewoonte duiken mensen drie keer in het doopgat - "In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest."

Stap 4

Op 19 januari eindigt de kersttijd, die duurt vanaf Kerstmis. Onder de mensen is er een traditie, onaanvaardbaar door de kerk, van waarzeggerij op kersttijd.

Stap 5

Er wordt aangenomen dat Epiphany Epiphany-vorst brengt. Bovendien verschenen onder de mensen verschillende uitspraken en tekens die verband hielden met deze dag: "Sneeuw zal op Driekoningen opwaaien - er zal brood komen", "Sterrennacht op Driekoningen - oogst voor erwten en bessen."

Aanbevolen: