Hoe Driekoningen Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Driekoningen Te Vieren?
Hoe Driekoningen Te Vieren?

Video: Hoe Driekoningen Te Vieren?

Video: Hoe Driekoningen Te Vieren?
Video: Driekoningen 2024, Mei
Anonim

19 januari in de orthodoxe kalender is gemarkeerd met een speciale datum - de doop van Jezus Christus in de rivier de Jordaan. Zoals de evangeliën en getuigenissen van de apostelen zeggen, wachtten menigten Joden op de komst van de Heiland, en toen Jezus het water inging, klonk de stem van God uit de hemel, die aankondigde dat dit zijn zoon was, en de Heilige Geest daalde neer op De schouder van Jesus - een mooie witte duif. Het water in de rivier werd zuiver en reinigde mensen van kwaad en van zonde. Driekoningen of Verlichting - dit is ook de naam van deze feestdag in de Orthodoxie, omdat het op deze dag was dat mensen leerden wie hun Verlosser was, die kwam om hen vreugde en licht te geven.

Hoe Driekoningen te vieren?
Hoe Driekoningen te vieren?

instructies:

Stap 1

In Rusland was het niet gebruikelijk om deze feestdag prachtig te vieren, ze organiseerden geen luidruchtig plezier en feesten. Op Driekoningenavond gingen we naar de kerk. En op de dag van de vakantie, na het wassen met gezegend Driekoningenwater of baden in de lente, trekken ze schone, lichte kleding aan. Daarna, na het bidden, was het nodig om op een lege maag een glas wijwater te drinken. En pas daarna begonnen ze te eten. Natuurlijk houdt niemand zich nu aan dergelijke tradities. Maar toch proberen ware gelovigen deze feestdag te vieren.

Stap 2

Als je thuis een feestelijke tafel wilt samenstellen, nodig dan je naasten uit. En noodzakelijkerwijs - je peetouders of petekinderen, omdat ze direct verband houden met deze vakantie. Voordat je aan het avondeten begint, kun je ze ook een slok wijwater geven en elkaar gezondheid en goeds wensen. Zet een brandende kaars op tafel zodat het flikkerende licht je ziel verwarmt en vult met vreugde en eenheid.

Stap 3

Traditioneel werden taarten of koekjes in de vorm van duiven of kruisen gebakken voor het familiediner. Je kunt munten bakken voor geluk in taarten, alleen noodzakelijkerwijs volgens het aantal mensen aan de feesttafel, zodat niemand beledigd is. Slecht gebak mocht niet aan tafel worden geserveerd - dit werd als een slecht voorteken beschouwd, en als iets niet lukte, voerden de gastvrouwen de mislukte broodjes aan vogels en dieren.

Stap 4

Als je op deze dag cadeaus wilt geven aan je dierbaren of peetouders, zorg er dan van tevoren voor. Je kunt op pelgrimstocht gaan en een klein wonderbaarlijk icoontje als cadeau meenemen. Geef uw petekind als geschenk een nieuw kruis (bijvoorbeeld goud of zilver in ruil voor het vorige gebruikelijke), geliefden zullen blij zijn met decoratieve kaarsen (u kunt geen kerkkaarsen geven, omdat dit een slecht voorteken is). Een kinderbijbel in foto's zal een goed cadeau zijn en volwassenen kunnen een gebedenboek, amuletten en aromatische oliën krijgen, die in de kerkwinkel kunnen worden gekocht.

Aanbevolen: