Hoe Te Zwemmen Voor Driekoningen

Hoe Te Zwemmen Voor Driekoningen
Hoe Te Zwemmen Voor Driekoningen

Video: Hoe Te Zwemmen Voor Driekoningen

Video: Hoe Te Zwemmen Voor Driekoningen
Video: Hoe word je de snelste zwemmer? | De Buitendienst over zwemmen 2024, April
Anonim

Een van de belangrijkste orthodoxe feestdagen, Driekoningen, zal zeer binnenkort komen. Op deze dag is er een traditie onder orthodoxe christenen om in een ijsgat te zwemmen. Koud water en lage temperaturen kunnen de menselijke gezondheid nadelig beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om bij Driekoningen correct te zwemmen en bepaalde voorwaarden in acht te nemen.

Hoe te zwemmen voor Driekoningen
Hoe te zwemmen voor Driekoningen

Elk jaar groeit het aantal deelnemers aan deze ceremonie. Daarom zijn er in ons land speciale plaatsen ingericht om te baden in Driekoningen. Daar zijn zeker vertegenwoordigers van het ministerie van Noodsituaties en ambulances aanwezig. Ondanks het feit dat er een mogelijkheid is voor medische hulp, moet elke persoon zich onafhankelijk op deze actie voorbereiden en bepaalde regels volgen.

Ten eerste houdt het water helemaal niet van dronkaards. Daarom mag er vóór het baden geen alcohol worden gedronken.

U hoeft alleen op strikt aangewezen plaatsen te zwemmen en in dit geval niet te improviseren.

U moet zich van tevoren voorbereiden op een goede onderdompeling in koud water. Tijdens onmiddellijke onderdompeling treden er verschillende reacties op in het menselijk lichaam die vasospasme veroorzaken en kunnen leiden tot verschillende aanvallen en beroertes. Aan koud water moet je geleidelijk wennen. Voordat je gaat duiken, kun je het beste een beetje opwarmen en wat oefeningen doen, zoals op de plaats hurken.

Het is absoluut noodzakelijk om in gesloten zwemkleding en zwembroeken te zwemmen. Nadat u aan land bent gegaan, kunt u zich beter afvegen met een gewone badstof handdoek en zorg ervoor dat u onmiddellijk droge en schone kleding aantrekt. Om het ijsgat te naderen in schoenen die geen rubberen zool hebben. Ze glijdt heel veel op het ijs.

Experts adviseren om te zwemmen in wollen sokken die je onderste ledematen beschermen tegen bevriezing.

Blijf niet te lang in het water, maximaal 1-2 minuten. Zelfs als het lichaam snel went aan koud water, voelt u misschien niet de aanwezigheid van onderkoeling of bevriezing.

Afbeelding
Afbeelding

Na het baden is het beter om hete thee of koffie te drinken, die je van tevoren kunt inslaan.

Aangezien het voornamelijk christenen zijn die zich in het doopsel baden, is het absoluut noodzakelijk om een gebed te lezen wanneer het in water wordt ondergedompeld, dat zal helpen om deze moeilijke daad te volbrengen. Volgens de kanunniken is het nodig om drie keer halsoverkop in het water te duiken, maar dat is niet nodig. Het is voldoende om een bepaalde tijd in het water te zijn.

En over het algemeen is het vóór dit proces beter om meerdere keren na te denken en voor jezelf te beslissen of je het doet of niet. In elk geval kan de aanwezigheid van bepaalde ziekten in het menselijk lichaam, in het bijzonder ziekten van hart en bloedvaten, diabetes mellitus, ziekten van de longen, het maagdarmkanaal, enzovoort, dienen als een verbod op baden.

Als het verlangen om te zwemmen niet is verschenen, volstaat het om alleen met heilig water te wassen en een gebed te lezen.

Aanbevolen: