Driekoningen Baden: Hoe Voor Te Bereiden?

Inhoudsopgave:

Driekoningen Baden: Hoe Voor Te Bereiden?
Driekoningen Baden: Hoe Voor Te Bereiden?

Video: Driekoningen Baden: Hoe Voor Te Bereiden?

Video: Driekoningen Baden: Hoe Voor Te Bereiden?
Video: Driekoningen 2024, April
Anonim

"Doop" is een van de belangrijkste christelijke feestdagen voor de geestelijke wereld. Het heeft ook nog een naam: "Epiphany". De feestdag is direct gerelateerd aan het bekende feit van de doop van Jezus Christus, ooit, in de rivier de Jordaan. Als een persoon besluit deel te nemen aan het baden van Driekoningen, moet je je eerst goed afstemmen, de betekenis van de vakantie realiseren en pas dan in het ijsgat duiken.

Jordanië
Jordanië

Plaats en tijd

Ze baden na de avonddienst, die begint op achttien januari en in de nacht van achttien op negentiende. De toegang tot de fonts is ook op 19 januari de hele dag open. Zwemmen in speciale ijsgaten genaamd Jordan is een vrijwillige aangelegenheid en helemaal niet verplicht. Voor hen zijn speciale veilige lettertypen op reservoirs uitgerust. Het gat wordt meestal gesneden in de vorm van een kruis om de persoon te helpen goed af te stemmen. Zoek van tevoren een plek om te zwemmen, het moet een drukke plek zijn, duik niet alleen Jordanië in, als je plotseling hulp nodig hebt, kan niemand die bieden. Meestal zijn er op de uitgeruste plaatsen zowel reddingswerkers als artsen die, indien nodig, iedereen zullen helpen die het nodig heeft. Als er geen medische contra-indicaties zijn tegen het baden in koud water, dan kun je nu, binnen 1-2 weken, het lichaam voorbereiden voor Driekoningen baden …

Voorbereiding voor het baden

  • Een contrastdouche helpt het lichaam voor te bereiden op een scherpe temperatuurdaling.
  • Experts raden een stevige maaltijd aan een paar uur voor de duik. Het is beter om iets voedzaams te eten, zodat het lichaam weer oplaadt en sterker wordt.
  • Neem een eetlepel visolie: dit verhoogt de hittebestendigheid van het lichaam.
  • Neem zeker mee: zwembroek of eendelig badpak voor dames, bij voorkeur een lang shirt of andere kleding waarin je gaat zwemmen; warme kleding, met zo min mogelijk knopen, die direct na het baden kan worden aangetrokken; droge, schone, warme badstof handdoek die goed vocht opneemt; een rubberen mat die je helpt om zelfs op het ijs te blijven zonder te vallen; rubberen antislip pantoffels; thermoskan met warme thee.

Ritus proces

Je moet het badhuis langzaam en in een gemiddeld tempo betreden om niet te bevriezen. Om algemene onderkoeling van het lichaam te voorkomen, wordt het niet aanbevolen om langer dan 30 seconden in ijswater te blijven. Het is voldoende om drie keer te duiken en er snel uit te komen. Als je alles snel genoeg doet, maar zonder al te veel poespas, heeft het lichaam geen tijd om af te koelen.

We mogen niet vergeten dat zwemmen in het gat niet noodzakelijk is voor zelfbevestiging, maar alleen uit diepe, spirituele motieven, omdat deze ritus deel uitmaakt van een religieuze handeling.

Aanbevolen: